La Federació / PLA DE SOSTENIBILITAT FCT

PLA DE SOSTENIBILITAT FCT

L’excel·lència en la gestió és el gran objectiu de la Federació Catalana de Tennis i, avui en dia, no podem obviar els aspectes mediambientals per assolir-la.

És per aquest motiu que des de la FCT hem desenvolupat el nostre Pla de Sostenibilitat; volem ser agents actius del canvi i treballar per un món més respectuós amb el planeta.

Les diferents mesures  plantejades s’executaran en totes les nostres activitats, tant a nivell administratiu com esportiu.

ACCIONS FCT

 1. Aigua en envàs reciclables: L’aigua que facilitarem als jugadors que participen en les competicions organitzades per la FCT, serà de l’empresa que compta amb l’envàs i l’embalatge més sostenible del mercat: 91% d’origen vegetal, petjada de carboni reduïda a zero, etiquetatge FSC i 100% renovable.
 2. Reciclatge de pilotes: facilitarem als clubs la recollida de les pilotes usades per a donar una segona vida al material, així com els pots de les mateixes.
 3. Reciclatge cordatge: Facilitarem als clubs la recollida del cordatge usat. Al ser material Polièster, és pot reciclar i donar-li una nova vida.
 4. Acords amb proveïdors ambientalment responsables: trofeus, merchandising, lones publicitàries, etc.
 5. Oficina verda:
  1. Minimitzar ús del paper
  2. Paper reciclat
  3. Reutilització tòners impressores
  4. Ús de productes de manteniment i neteja biodegradables
 6. Pistes Sostenibles: Gràcies a l’acord amb Greencourt, empresa referent a pistes de terra batuda tenim a com objectiu principal, la sostenibilitat a les pistes.

  Volem que el club, socis, sòcies i en definitiva els tennistes, siguin partícips de que estan jugant sobre una base i una terra que es respectuosa amb el medi ambient.

  La nostra proposta per estalviar aigua a les teves pistes de Tennis, es diu MONTROIGcourt.

  Després d’un rigorós estudi per poder plasmar tècnicament el perquè la terra Montroig és un producte sostenible, volem destacar els punts següents:

  • No es desgasta la base de la pista
  • Genera menys pols
  • Precisa menys reg

  Però de que està compost MONTROIGcourt?

  Montroigcourt està compost per quars, un material amb una màxima duresa, amb poca filtració d’aigua, la qual cosa permet generar un gra molt dur que, tot i tenir molt d’impacte durant el joc, es manté més en el temps i aixeca molt menys pols.

  I, per què passa això?

  • Com que es tracta d’un material amb una composició d’un 91% de sílice, genera un gra més dur, cosa que costa més a desfer-se.
  • A diferència de qualsevol terra de maó, la qual té una composició d’un granulat menys dur que es desfà amb més facilitat, Montroigcourt compta amb una duresa molt més gran.

  Aleshores, per què no necessita tant de reg?

  • L’objectiu principal de regar una pista de tennis és eliminar l’excés de “pols” que perjudica el joc.
  • Per tant, en el cas de Montroigcourt, en generar menor quantitat de pols (amb gran diferència a qualsevol altra terra batuda), permet que la pista sigui practicable durant més temps, sense necessitar un reg tan constant i/o seguit.

PROVEÏDORS OFICIALS PLA DE SOSTENIBILITAT FCT