Notícies

Preguntes freqüents

1. Definició dels diferents Rànquings

Seguidament es defineixen els diferents rànquings a nivell català, estatal i internacional:
1. Rànquing #CircuitCatalàTennisPlatja: Classificació segons els resultats de les proves disputades a Catalunya (1a i 2a categoria) dels jugadors/es amb llicència catalana Tota la informació »
2. Rànquing #TennisPlatjaCatalà: Classificació dels jugadors/es amb llicència catalana de la Classificació Nacional de Tennis Platja de la RFET. Tota la informació »
3. Rànquing Circuit Nacional Tennis Platja: Classificació que s’extreu a partir dels resultats de les proves que conformen el Circuit Nacional de Tennis Platja de la RFET. Tota la informació »
4. Rànquing Beach Tennis Tour: Classificació que s’extreu a partir dels resultats de les proves que conformen el Beach Tennis Tour de la ITF. Tota la informació »

2. Vull jugar, però no tinc llicència de tennis platja ni de tennis

Si no tens llicència, pots inscriure’t a 2a categoria, però no a 1a categoria. Això si, has de saber que no podràs puntuar pel rànquing de tennis platja. Et recomanem que et treguis la llicència de tennis platja, ja que la inscripció sera més econòmica i gaudiràs de molts altres avantatges.

3. Vull jugar, tinc llicència de tennis

Si tens llicència de tennis de la FCTennis, estàs de sort, ja que també és vàlida per competir al tennis platja, per tant, podràs inscriure’t a 1a o 2a categoria i podràs puntuar per rànquing de tennis platja.

4. Vull jugar, tinc llicència de tennis platja

Si tens llicència de tennis platja de la FCTennis, formes part de la comunitat de jugadors/es del #TennisPlatjaCatalà, per tant, ja ho tens tot, podràs inscriure’t a 1a o 2a categoria i podràs puntuar per rànquing de tennis platja.

5. Definició de 1a i 2a categoria

1a Categoria
Competició amb major assignació de punts per al rànquing (puntuable pel #CircuitCatalàTennisPlatja i correspon a Categoria “Open N3″ del Circuit Nacional de la RFET). Per competir en aquesta categoria és imprescindible la possessió de la Llicència Federativa. Les places disponibles s’assignaran per ordre de rànquing (suma de la posició de cada membre de la parella). Es tracta de la categoria destinada a jugadors/es experimentats.
En cas de no disposar de plaça en aquesta categoria es podrà optar a disputar la competició en 2a categoria.

2a Categoria
Es tracta de la categoria destinada a jugadors/es amb menys experiència, ja que és una competició de menys nivell que 1a categoria i amb menys assignació de punts per al rànquing (puntuable pel #CircuitCatalàTennisPlatja i no puntuable pel Circuit Nacional de la RFET). No cal disposar de la Llicència Federativa per competir en aquesta categoria. A més, aquells que no tinguin llicència federativa implicarà un major cost en la inscripció i no puntuaran pel rànquing del Circuit Català de Tennis Platja. Aquells jugadors/es que si disposin de la llicència podran puntuar en el rànquing del #CircuitCatalàTennisPlatja.

Aquest és un sistema nou i en procés de configuració. Qualsevol suggeriment o proposta de millora la podeu traslladar al President del vostre Club o al/la representant de jugadors/es o directament a l’Àrea de Tennis Platja de la FCT. La Comissió de Tennis Platja de la FCTennis serà l’encarregada de valorar i incorporar les millores en el sistema i format de joc.

6. Modalitats

Cada prova constarà de les modalitats dobles masculí, femení i opcionalment, mixtes i infantil. Un jugador només podrà jugar un màxim de dues modalitats diferents per torneig (dobles masculí i mixtes o dobles femení i mixtes).

7. Categories Infantils (Sub10, Sub11 i Sub15)

Al #CircuitCatalàTennisPlatja hi ha proves que oferten categories infantils (Sub10, Sub11 i Sub15). En aquestes categories,  hi poden participar nens/es que hagin complert o compleixin els anys en el mateix any natural de la competició o bé també hi poden participar-hi nens/es d’edats inferiors.
Exemple: En categoria Sub10, hi poden participar nens/es que hagin complert 11 anys o compleixin els anys en el mateix any natural de la competició o nens/es d’edats inferiors.

8. M’he apuntat a 1a categoria però m’he quedat fora del quadre.

Podràs sol·licitar a l’organització inscriure’t a 2a categoria.

9. M’he apuntat a una categoria i no hi ha suficients inscrits.

L’organització es posarà en contacte amb tu per consultar-te si vols apuntar-te a una altre categoria

10. Quin format de competició es fa?

Habitualment, és format partits classificatòris (mínim 3 partits) o bé format round robin (lligueta + fase final) o bé format eliminatòria directe + consolació. Tot i que els organitzadors de cada prova tenen la facultat de decidir el format de competició

11. Què és el format classificatori?

És un format que permet aconseguir una classificació final de tots els inscrits.
Si estàs al quadre principal, i vas guanyant partits, vas avançant en el mateix quadre. En el cas de perdre algun dels partits del quadre principal, segueixes jugant, però passes a un altre quadre on seguiràs jugant partits fins aconseguir la posició definitiva entre tots els participants de la teva categoria i modalitat.
És a dir, si en la teva categoria i modalitat hi ha 16 parelles, al finalitzar el quadre principal + les classificacions, segons els seus resultats, tothom tindrà una posició entre 1r i 16è.

Per tant, deixa’t la pell en cadascún dels partits que disputis, no importa el resultat del partit anterior, no importa si has perdut, així aconseguiràs la teva millor classificació!  😉

12. Sistema de joc – format partits

S’haurà d’assegurar un mínim de 2 partits a tots els jugadors/es.
En el cas que hi hagi 8 o menys parelles inscrites, es recomana fer sistema Round Robin.
Format Round Robin (lligueta + fase final):
a. Fase Lligueta:  disputar, com a mínim, partits a un set a 7 jocs  (6-6 tiebreak)
b. Fase Final: disputar, com a mínim, partits a un set a 9 jocs  (8-8 tiebreak)
c. Final: disputar, com a mínim, partits a un set a 9 jocs  (8-8 tiebreak)
Format Eliminatori amb partits classificatoris:
a. Quadre principal: s’haurà de disputar, com a mínim, a un set a 7 jocs  (6-6 tiebreak)
b. Partits classificatòris: s’haurà de disputar, com a mínim, a un set a 6 jocs  (6-6 tiebreak)
c. Final: s’haurà de disputar, com a mínim, a un set a 9 jocs  (8-8 tiebreak)
Format Eliminatori amb consolació:
a. Quadre principal: com a mínim, partits a un set a 7 jocs  (6-6 tiebreak)
b. Partits consolació: com a mínim, partits a un set a 6 jocs  (6-6 tiebreak)
c. Final: s’haurà de disputar, com a mínim, partits a un set a 9 jocs  (8-8 tiebreak)

13. A quina hora jugo?

Pots consultar l’horari aproximat a l’ordre de joc, tot i que tingues en compte que la majoria de partits són “a continuació”, per tant estigues atent per quan se’t cridi des de la carpa d’organització (aprox. 30-60 minuts entre torn i torn).

14. Quants partits haig de jugar?

Depèn de la categoria i modalitat que estiguis inscrit, però sempre jugaràs un mínim de 2 partits per categoria i modalitat.

15. A qui dono els resultats?

Els resultats s’han d’informar a la carpa d’organització, un cop acabat el partit. La parella guanyadora és l’encarregada d’informar del resultat i portar les pilotes al/la Jutge Àrbitre.
És important que les pilotes que portis a la carpa portin escrit el número de la teva pista.

16. Les pilotes.

Les pilotes per jugar els partits, les facilita l’organització (cada pilota porta escrit el número de la pista en que jugueu). Abans de começar el vostre partit, les heu de recollir a la carpa d’organització i al finalitzar el partit, les heu de tornar a la capra d’organització i informar del resultat del partit.

17. Com i quan puc veure els resultats?

A la carpa d’organització podràs consultar en tot moment els resultats i classificació.

18. Què és l’WO?

És una victòria atorgada a una persona perquè el contrincant no s’ha presentat al dia i hora del partit. Es comptabilitza com a 6/0 6/0 en el cas de la fase de lliga.

19. En cas de conflicte, a qui m’he de dirigir?

Has de dirigir-te a la carpa d’organització, on hi haurà el Jutge Àrbitre.

20. Què passa en cas de condicions meteorològiques adverses?

En el cas de que s’hagi de suspendre el campionat, l’organització ho haurà de comunicar als participants. Si l’organització no diu el contrari, el campionat es disputarà amb normalitat.

21. Quants punts aconseguiré?

En el cas d’un torneig puntuable pel Circuit Català de Tennis Platja
Els punts aconseguits dependran de la categoria en que has jugat i les rondes que has aconseguit avançar. Pots consultar les Taules de Puntuació del Reglament del Circuit Català de Tennis Platja
En el cas d’un torneig puntuable pel Circuit Nacional RFET
Els punts aconseguits dependran de la categoria en que has jugat i les rondes que has aconseguit avançar. Pots consultar les Taules de Puntuació del Reglament del Circuit Nacional de la RFET.

22. Definició del Rànquing Circuit Català, Rànquing del Tennis Platja Català, Circuit Nacional i Beach Tennis Tour

Consulta la definició dels diferents rànquings a nivell català, estatal i internacional

23. Timming publicacions informació del campionat

Pel bon funcionament dels campionats, s’haurà de seguir aquest Timming:
1. Inici Inscripcions: mínim 15 dies abans de la data d’inici del torneig
2. Fi inscripcions: mínim 4 dies abans de la data d’inici del torneig
3. Publicació Llista Acceptats: mínim 3 dies abans de la data d’inici del torneig
4. Reclamacions: mínim 2 dies abans de la data d’inici del torneig fins les 12h
5. Sorteig: mínim 2 dies abans de la data d’inici del torneig a les 15h
6. Publicació Quadres i Ordre de Joc: mínim 1 dia abans de la data d’inici del torneig abans de les 12h

24. Què haig de fer en cas d’accident durant la disputa d’un torneig federat?

En aquest apartat de la web disposes de tota la informació i documentació necessària en cas d’accident.

 

Si desitges més informació posa’t en contacte amb nosaltres.

 

tennis-platja1

Share