Notícies

Nadal s'aixeca per arribar a semifinals

El potent servei de Soderling, les males arts del suec i algun error del jutge no van ser suficients per evitar que Rafa Nadal es plantés a les semifinals de Wimbledon després de desplegar el seu millor tennis sobre l’herba de la pista londinenca i superar el suec 3-6, 6-3, 7-6 i 6-1.
El balear no ho va tenir gens fàcil, però va demostrar per què és el millor jugador del món ara mateix. La mentalitat guanyadora del jugador de Manacor no té límits i per superar cal que no tingui el seu dia i el rival practiqui el seu millor tennis, una cosa que avui no va passar tot i que l’inici era molt fosc per als interessos de Nadal.

Amb dues boles de break a favor de Soderling aprofitades i un parcial de 5-0 a favor del suec a la primera mànega, res feia presagiar el que passaria després sobre l’herba de Wimbledon. El balear no es va donar per perdut en cap moment i a punt va estar de remuntar un set que qualsevol altre jugador del circuit hauria donat per perdut. Va aconseguir només tres jocs, però va ser l’inici d’una reacció que el va portar a aconseguir el partit.
Tot això, va passar encara que el jutge de cadira va perjudicar clarament al número u del món quan va donar un punt a Soderling després que el suec hagués demanat l’ull de falcó després d’un cop que botó a la línia. Clarament, s’havia de repetir el punt, però les queixes de Nadal no van canviar per a res la decisió de l’àrbitre.
Això, va fer que Rafa dominés sobre la pista i comencés a contrarestar els potents serveis de Soderling. Els errors no forçats del número u del món no apareixien i quan tocava defensar ho feia amb calma i aguantant les envestides del suec amb paciència.
L’única ocasió en què el manacorí va poder perdre la concentració va ser quan tenia tot a favor per tancar la tercera mànega. Amb servei per al nou finalista i avantatge en el set, Soderling va demanar l’entrada del seu fisioterapeuta a la pista perquè li examinés un embenat al peu. Els minuts en què va estar parat el partit li van afectar Nadal i aquest va acabar comentent dues dobles faltes i perdent el seu servei.
Gràcies a la seva fortalesa física i la confiança que té Nadal en si mateix, no va haver de lamentar mals majors al imposar-se al escandinau en un tie break que sempre va estar a favor de l’ex campió de Wimbledon.
Amb el xoc totalment encarrilat, Nadal només va haver de rematar la feina en el quart set. Per això, Soderling va ajudar una mica més del compte, ja que el suec va començar a realitzar errors no forçats constantment i els seus potents serveis es convertien en facilitats per Nadal després de jugar amb segons serveis.

El proper obstacle a superar per buscar les semifinals serà l’escocès Andy Murray. Tots dos s’han vist les cares en deu ocasions fins ara, amb uns resultats de 7-3 favorable al mallorquí. L’últim duel entre tots dos data dels quarts de final de l’Open d’Austràlia d’aquest mateix any, quan Rafa va haver de retirar-se per problemes en els seus genolls quan Andy dominava el partit per 6-3, 7-6 i 3-0.

Share