Notícies

El CT Lleida organitzarà per primer cop a Espanya dos ITF simultanis masculí i femení de 25.000 dòlars

Les pistes del Club Tennis Lleida acolliran, del 29 d’abril al 7 de maig, el Lleida Open San Miguel 0,0 Isotónica, una experiència pionera en el tennis espanyol consistent en la celebració simultània de dos tornejos ITF (Federació Internacional de Tennis) masculí i femení dotats cadascun amb 25.000 dòlars, a l’estil del que es fa amb els tornejos del Grand Slam. El CT Lleida esdevindrà així el primer club de l’Estat espanyol que assumeix aquest repte organitzatiu i esportiu de primer nivell.

El projecte ha estat presentat avui a les instal·lacions del CT Lleida, en un acte que ha comptat amb la presència de Nacho Fontova, vicepresident segon del CT Lleida (el president Jorge Culleré no hi ha pogut assistir per qüestions professionals d’última hora); del president de la Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz Román; del president de la Federació Catalana a Lleida, Ignasi García; d’Itziar Gavaldà, directora regional a Lleida de la companyia Mahou San Miguel; del diputat Paco Cerdà; i del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura.

Des de l’organisme federatiu s’ha plantejat aquesta iniciativa amb el repte de donar més volada als tornejos del circuit ITF, mirant que aquests passin a categories superiors, motiu pel qual la Federació aportarà 7.000 euros a les dotacions de cadascun dels tornejos lleidatans, segons ha anunciat Miguel Díaz, que ha quantificat en uns 240.000 euros la partida pressupostària que la FET destinarà al global de tornejos que s’adscriuran a aquest nou format.

El màxim dirigent federatiu ha volgut ressaltar la capacitat i l’experiència organitzativa del CT Lleida, “demostrada en múltiples ocasions”, un fet que ha convertit l’entitat lleidatana en “tot un referent a nivell estatal”.

Díaz ha destacat també que l’Estat espanyol “és un dels que compta amb més tornejos dins aquesta xarxa” de promoció del tennis, un fet que, d’una banda, és clau “per a l’èxit del nostre tennis espanyol”, i de l’altra, permet que els joves representants del tennis espanyol “puguin foguejar-se sense necessitat de desplaçar-se fora, permetent que estalviïn una bona quantitat de diners”.

L’elecció del CT Lleida respon, doncs, a la seva solvència en l’organització d’esdeveniments tennístics de primer ordre, demostrada en dos eliminatòries de Copa Davis i tres de Copa Federació, a més de diferents edicions de Copa de la Reina i en els Futures, entre d’altres tornejos.

Per la seva part, Ignasi García ha posat en valor que el CT Lleida “serà el primer club a Espanya que afronta el que serà una prova de foc, de manera que un cop més Lleida serà una ciutat que sonarà a nivell internacional”, mostrant-se convençut que som “una garantia d’èxit organitzatiu”.

Per part de Mahou San Miguel, Itziar Gavaldà ha expressat l’orgull de la companyia pel fet de ser, un cop més, treballant colze amb colze amb el CT Lleida, una entitat “amb gairebé 100 anys d’història”, un fet que permetrà a la companyia seguir buscant vincles amb la ciutat, quelcom que ha fet des que va aterrar a Lleida l’any 1957.

Finalment, Paco Cerdà s’ha referit a la bona salut del tennis lleidatà, demostrada recentment a la multitudinària Gala celebrada a La Llotja, mentre que Joan Segura ha subratllat que aquests tornejos faciliten el desenvolupament dels jugadors lleidatans.

Els detalls tècnics dels tornejos els ha ofert Ramon Melé, director esportiu del club i del torneig. Així, hi haurà una fase prèvia amb dos quadres de 64 jugadors en cadascun d’ells. Aquesta prèvia es jugarà del 29 d’abril a l’1 de maig, dia en què es completarà i en què també es posaran en marxa els quadres finals, formats pels jugadors que hi accediran directament més els 8 classificats de la prèvia. El CT Lleida disposarà de quatre invitacions (dos per quadre), que en el femení seran per a les germanes Ares i Aran Teixidó, i en el masculí per a Pablo Irigaray i un altre tennista encara per determinar.

Les finals es disputaran el diumenge 7 de maig en una jornada que coincidirà amb la Diada del Club, amb la qual cosa s’espera que hi hagi un gran ambient per tal de gaudir d’un torneig que, amb la nova dotació econòmica, comptarà amb un gran nivell, atès que hi participaran jugadors amb un rànquing situat entre els números 100 i 200 del món.

Open-1 copia

Share