Notícies

TOT A PUNT PERQUÈ ARRENQUI EL CATALONIA OPEN WTA 125 – TORNEIG INTERNACIONAL TERRES DE LLEIDA

Només queden tres dies perquè arrenqui el Catalonia Open WTA 125 – Torneig Internacional Terres de Lleida, que es disputarà al Club Tennis Lleida del 29 d’abril al 5 de maig i que comptarà amb un cartell de luxe, amb més d’una vintena de tennistes consolidades entre les cent primeres del món. Aquesta prova del circuit professional femení, organitzada per la Federació Catalana de Tennis amb el suport d’Esportcat, Generalitat de Catalunya, forma part d’un projecte estratègic entre l’FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení i generar visibilitat i referents. L’objectiu és convertir aquest torneig, que enguany arriba a la segona edició, en un dels grans esdeveniments del tennis a l’Estat per la dimensió i el nivell esportiu de les participants.

El campionat, que repartirà 115.000 dòlars en concepte de premis i comptarà amb un quadre d’individuals de 32 jugadores i un de dobles amb 16, aplegarà les millors raquetes del món, convertint-se en el torneig de categoria WTA 125 més prestigiós dels trenta que se celebraran enguany a nivell mundial. Les 24 jugadores inscrites estan situades entre la 20a posició que ocupa la nord-americana Emma Navarro i la 99a de la jove tennista de 19 anys Erika Andreeva.

També destaca la presència de la txeca Katerina Siniakova, campiona dels quatre Grand Slam, de la WTA Finals i els Jocs Olímpics de Tòquio en la modalitat de dobles; la barcelonina Rebeka Masarova; i la tennista de Vall d’Uixó Sara Sorribes, aquestes últimes habituals de l’equip espanyol de la Billie Jean King Cup. Sofia Kenin, campiona de l’Australian Open i finalista de Roland Garros, disputarà la fase prèvia, ja que es va inscriure tard al torneig. A més de les 24 inscrites, el quadre principal es completarà amb quatre jugadores convidades (WC) i quatre tennistes provinents de la fase prèvia.

El dilluns 29 d’abril a les 10h arrencarà la competició amb la disputa de la fase prèvia, i dimarts, a la mateixa hora, començaran els primers partits del quadre final. La final es disputarà el diumenge 5 de maig a les 12h. L’entrada al campionat serà lliure i gratuïta amb l’objectiu de posar facilitats per promocionar i visibilitzar l’esport femení.

Paral·lelament a la competició, també s’organitzaran diverses activitats a les mateixes instal·lacions del Club Tennis Lleida, la majoria obertes a tothom. Entre totes elles, destaca el Clínic amb Arantxa Sánchez Vicario, dissabte 4 de maig a les 10h; la taula rodona “Dona, talent i esport”, divendres 3 a les 18h; i la diada del Tennis Lleidatà, que se celebrarà el mateix divendres a partir de les 20.30h. Dimecres 1 de maig al matí, també es farà un clínic de tennis en cadira de rodes  amb Francesc Prat i Oriol Tortosa, jugadors  de la Fundació del Tennis Català (12h); i a continuació, algunes de les tennistes que participaran en el Catalonia Open WTA 125 també intercanviaran pilotejos amb els i les tennistes més joves de la província de Lleida (13h). Amb tot això, com l’any passat, també es disputarà, a partir de dissabte 4 de maig, la fase final del circuit Catalonia Open Sub 12 femení. Carla Mas, Victòria Meza, Maria Pimkina i Amaia Olomí, les guanyadores de les proves celebrades a cada província del territori català (CT Barà, CTN Sant Cugat, CT Lleida i CT Costa Brava), buscaran alçar-se amb el trofeu de campiona.

El torneig compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis, la WTA, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

Revista Catalonia Open

Share