Notícies

TORNA LA COMPETICIÓ: Calendari de competició FCT juny/setembre 2020

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, ens ha comunicat que en la fase 3 de la desescalada que serà gestionada segons les darreres informacions per la mateixa Secretaria, es podrà donar inici a la competició oficial.

Evidentment i donat que les diferents regions sanitàries de què es compon el territori català es troben en diferents fases de l’esmentada desescalada, la competició s’anirà reprenent de forma esglaonada en cadascuna d’elles. Aquesta és, sense dubte, una de les notícies més esperades pel conjunt del tenis català i que ens apropa una mica més a la normalitat en el dia a dia del nostre esport.

Pel que fa a la competició federada organitzada directament pels clubs hem obert ja, al portal de competició de la federació, la sol·licitud de competicions. Per tant, els clubs ja poden donar d’alta les competicions que vulguin organitzar a partir de la data en la qual la regió sanitària entri en fase 3 (previsiblement el proper 8 de juny per les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran).

En relació a la competició organitzada o coordinada des de la Federació Catalana de Tennis, hem estat treballant aquestes darreres setmanes per programar i poder finalitzar totes les competicions iniciades així com poder celebrar tota la resta de tornejos. En aquest sentit, detallem en el document PDF anex a la noticia, el calendari de competicions organitzades o coordinades per la Federació Catalana de Tennis

Pel que fa a les competición organitzades pels clubs i que ja estaven iniciades, els jutges àrbitres, poden anar ja programant i coordinant la finalització d’aquests.

Respecte a les mesures d’higiene i sanitàries caldrà complir amb totes aquelles establertes per les autoritats sanitàries i la Secretaria General de l’Esport, en relació a la neteja diària de les instal·lacions, les quals ja s’apliquen des de l’autorització d’obertura dels clubs.

Pel que fa als aforaments, a partir de la fase 3, són del 50% de la capacitat esportiva de la instal·lació i ja no caldrà cita prèvia. Us recordem que està permesa la disputa dels dobles i classes de tennis amb un màxim de 10 participants per grup. Estarà permesa la utilització dels vestidors i dutxes amb un aforament màxim d’una persona per cada 4 m2.

Els menors d’edat podran accedir acompanyats d’una persona que no cal que sigui el seu entrenador.

Els partits de competició s’hauran de disputar, mentre no hi hagi cap modificació de la normativa ni comunicació de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, sense la presència d’espectadors (a la resta de pistes es podrà dur a terme l’activitat esportiva amb els aforaments màxims autoritzats del 50% assenyalats anteriorment).

Com a mesura addicional establerta per la Federació de cara a les seves competicions hi haurà l’obligació de prendre la temperatura als participants abans de l’accés a les instal·lacions. Si un jugador presenta una temperatura superior a 37,3 graus no podrà accedir a disputar el partit.

També caldrà proporcionar als participants gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans abans i després del partit. Els acompanyants hauran de seguir les mateixes mesures establertes pels jugadors.

Evidentment, la tornada a la competició en les dates indicades, es podrà veure modificada per les institucions en el cas que hi hagi cap incidència durant les fases de la desescalada. Rebeu una cordial salutació.

Calendari de competicions FCT juny_setembre 2020

Share