Notícies

RECONEIXEMENT ALS CAMPIONS, CAMPIONES I FINALISTES DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA JUVENILS 2019

La Federació Catalana de Tennis (FCT) va celebrar ahir l’acte de reconeixement a les campiones, campions i finalistes dels Campionats de Catalunya 2019.  Presidit pel President Jordi Tamayo, va comptar amb la presència, a més de tots els premiats, pares, mares, tècnics i representants institucionals dels clubs, de la millor tennista catalana del moment, Paula Badosa (TOP 100 del rànquing mundial), i el seu entrenador, Xavier Budó. Prèviament al lliurament ja tradicional del pòster personalitzat com a mostra dels resultats aconseguits enguany, el reconegut periodista d’esports de l’Agència EFE, Ginés Muñoz, va moderar un interessant i enriquidor col·loqui entre ambdós i el públic assistent.

D’altra banda i per primera vegada, la Federació va premiar ahir a Carlota Vila, del CT Vic i a Álvaro García, del RCTB1899, com a Campions en la nova categoria de Valors. Aquesta, entre altres coses destaca els tenistes que durant els Campionats de Catalunya han mostrat, segons valoració dels seus companys, millor actitud respecte als adversaris (quan es guanya i quan es perd), el compliment del reglament, la puntualitat i l’esforç continuïtat de millora i superació personal –competitiva però també humana-.

Jordi Tamayo, president de la FCT va obrir l’acte felicitant als jugadors i jugadores pels èxits esportius aconseguits, però incidint en “la importància del factor humà aplicat en l’àmbit de l’esport”, cosa que van certificar posteriorment en la seva participació tant Xavier Budó com Paula Badosa.

Xavier Budó, va confirmar posteriorment aquestes dades explicant que en el món de l’esport la qüestió mental encara està massa oblidada, “sobretot si tenim en compte que representa el 80 per cent, o més, dels resultats finals en competició”. També Paula Badosa es va referir a aquesta qüestió posant de manifest el seu particular, però decisiu, canvi professional que ha pogut fer aquest darrer any “en ser capaç de prioritzar la part emocional i mental per sobre de la part tècnica i tàctica. Naturalment també és essencial aquesta -va afegir- però no pot passar mai per davant en un esport com el tennis en què un fa dos partits paral·lels dins d’un mateix: contra el seu adversari i contra els seus dubtes i alts i baixos”. “Saber gestionar aquest doble diàleg intern -va concloure- és la clau per fer un bon partit… es guanyi o es perdi”.

L’acte va finalitzar amb el lliurament a tots els jugadors i jugadores del pòster personalitzat i un aperitiu a la sala adjacent al Museu.

GALERIA FOTOS (properament)

QUADRE D’HONOR CAMPIONATS DE CATALUNYA JUVENILS 2019

QUADRE HONOR

 

 

 

Share