Notícies

Rafa Nadal, el rei de totes les superficies

Rafa Nadal ja formava, als seus 24 anys, part de la història del tennis, però després de la seva victòria ahir a la final de l’Open dels Estats Units ha ingressat a l’olimp d’aquest esport, en què es troben els únics jugadors que han estat capaços de completar el Grand Slam.

El tennista balear es va presentar a Nova York amb cinc títols de Roland Garros, dos de Wimbledon i un Open d’Austràlia, i l’únic ‘gran’ que li restava per sumar al seu palmarès era l’Open dels Estats Units.

Al llarg de la història tan sols sis tennistes havien aconseguit aquest èxit, l’últim d’ells el suís Roger Federer quan va conquerir el títol de Roland Garros el 2009.

Anteriorment, ho havien aconseguit els jugadors nord-americans Andrea Agassi, que el va completar el 1999, i Don Budge (1938), i també els australians Rod Laver (1962) i Roy Emerson (1964), i l’anglès Fred Perry (1935).

A més dels quatre grans tornejos de la temporada, Nadal també ha conquerit la Copa Davis, en tres ocasions, i la medalla d’or dels Jocs Olímpics, un palmarès que tan sols havia aconseguit anteriorment Andrea Agassi.

Amb el triomf a Flushing Meadows, Nadal ha encadenat tres victòries en tornejos de Grand Slam, en guanyar de manera consecutiva Roland Garros, Wimbledon i l’Open dels Estats Units, cosa que no s’aconseguia des de 1969 quan Rod Laver també va conquerir successivament aquests tres mateixos títols.

Més recentment, Federer sí que havia aconseguit encadenar tres grans consecutius en tres ocasions, encara que sempre van ser Wimbledon, l’Obert dels Estats Units i l’Open d’Austràlia.

També s’ha convertit en el tercer jugador més jove de la història en aconseguir completar el Grand Slam, per darrere de Don Brudge, que el va aconseguir amb 22 anys i 357 dies, i de Rod Laver, amb 24 anys i 32 dies, un total de 69 dies més jove que Nadal.

Si Nadal és capaç de guanyar en la pròxima edició del torneig australià, encadenaria els quatre grans tornejos, una cosa que ningú ha aconseguit des de 1969 quan ho va aconseguir Rod Laver i més en mateix any.

Amb 24 anys, el jugador mallorquí ja és el setè jugador de la història que més títols de Grand Slam acumula amb nou, a tan sols un del nord-americà Bill Tilden i dos de Bjorn Borg i Rod Laver.

Qüestionat per quins són els seus grans objectius respecte als tornejos que encara no ha conquerit, que ja són pocs, el tennista va indicar que li agradaria guanyar la Copa Masters, cosa que pot aconseguir aquest mateix any a Londres, així com vèncer en alguns Masters 1000 que no ha aconseguit, confessant que li faria especial il·lusió guanyar el de Miami.

Share