Notícies

PRESENTAT EL CIRCUIT COSTA BRAVA PIRINEU DE GIRONA DE TENNIS FEMENÍ

En el marc del torneig Barcelona Open Banc Sabadell es va presentar el Circuit Costa Brava Pirineu de Girona de tennis femení, que enguany compta amb la celebració de tres tornejos internacionals a la Bisbal d’Empordà, Platja d’Aro i, com a novetat, Tossa de Mar.

La primera cita d’aquest circuit tindrà lloc del 30 d’abril al 8 de maig amb el Torneig Internacional Femení de Pola Giverola, al Club Tennis Pola Giverola, de Tossa de Mar. El president del club, Jordi Avellí, va destacar el gran repte que suposa per ells organitzar un torneig d’aquestes característiques, ja que és un club que acaba de néixer. Tot i això, ho fan amb la màxima il·lusió i buscant una projecció a nivell local i també internacional del club. “Som unes instal·lacions turístiques i independentment de tot el que fem per l’esport femení, també busquem una projecció internacional perquè clubs d’Europa puguin venir a fer concentracions a l’hivern, fora de temporada”.

La segona cita serà del 8 al 15 de maig amb la celebració de la sisena edició del Torneig Internacional de tennis femení Solgironès. Es tracta del torneig més veterà i que aquest any fa un pas endavant organitzant un 100.000$ més hospitalitat. Això el situa com “el torneig ITF més important del món”, va destacar Xavier Ponsatí, president del Club Tennis La Bisbal. “Només hi ha deu tornejos 100.000 que es facin en tot el món i cap amb hospitalitat. Aquesta hospitalitat ens dona unes estrelles de més i la guanyadora s’emporta 160 punts pel seu rànquing mundial”. Tanmateix, són ambiciosos i no renuncien a continuar creixent. “Tant de bo puguem organitzar aviat un torneig WTA”.

A banda del torneig, que es disputarà al Club Tennis La Bisbal, també s’organitzarà altres activitats, com una taula rodona sobre la igualtat de l’esport que comptarà amb diversos especialistes d’aquest tema; el tennis inclusiu, que amb l’ajuda de la Fundació del Tennis Català  es vol sensibilitzar a la societat del tennis en cadira de rodes; i, per últim, el dia de Sant Jordi, per ajudar a promocionar el torneig, es farà l’street tennis pels carrers de La Bisbal.

Finalment, del 16 al 22 de maig es tancarà el circuit amb el 3r Torneig Internacional femení Platja d’Aro 365. El president del Club Tennis d’Aro, Xavier Ato, va expressar la satisfacció que els dona tornar a organitzar un torneig com aquest en terres gironines. “Estem molt contents i orgullosos. Veure el millor tennis sense haver de sortir de la província és un luxe tant pels esportistes com pels espectadors”. Enguany serà la primera vegada que podran organitzar el torneig amb total normalitat i sense restriccions per la pandèmia. “Vam començar amb un torneig de 15.000 dòlars en premis. El segon any, amb ple covid, en vam fer un de 25.000 i, aquest any per fi es podrà desenvolupar amb total normalitat”.

L’acte el va presidir la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià. També va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, i amb els membres del comitè d’honor del torneig de la Bisbal,  Manolo Orantes i Alex Corretja.

Share