Notícies

PRESENTAT EL CIRCUIT COSTA BRAVA PIRINEU DE GIRONA DE TENNIS FEMENÍ

En el marc del torneig Barcelona Open Banc Sabadell es va presentar el Circuit Costa Brava Pirineu de Girona de tennis femení, que engloba tres tornejos internacionals a La Bisbal d’Empordà, Platja d’Aro i Tossa de Mar.

La primera cita d’aquest circuit tindrà lloc del 30 d’abril al 7 de maig amb el Segon Torneig Internacional de Pola Giverola ITF W25+H al Club Tennis Pola Giverola, de Tossa de Mar. Sonia Serra, directora del torneig, va expressar la satisfacció de tornar a organitzar un torneig en el circuit ITF. “És un orgull representar les comarques gironines en un esdeveniment d’aquest caire, i que jugadores d’un gran nivell vinguin al Pola Giverola. Tornar a fer aquest torneig significa tornar a acollir moltes més jugadores i que encara tingui més renom i arribi a més públic que l’any passat”, va afirmar.

Del 8 al 14 de maig, se celebrarà el 4t Torneig Internacional Femení Platja d’Aro 365, en una edició especial pel club organitzador, el Club Tennis d’Aro, ja que enguany celebra el 50è aniversari. La vicepresidenta de l’entitat, Emi Palacios, va subratllar la importància i el gran impacte que té aquest torneig per al club. “Són més de 150 jugadores. Per un club petit com el nostre és una setmana molt important perquè impacta molt en el poble a nivell dels hotels i del club”.

La cita més veterana i de més transcendència del circuit, i que el clourà, és l’Open Internacional Femení Solgironès, que arribarà a la setena edició del 5 a l’11 de juny fent un altre salt endavant, ja que es posiciona com un torneig WTA 125. “Portem molts anys picant pedra en el circuit ITF. Això ens ha permès consolidar, sobretot, el tema de patrocinis, que és el més important. Tothom ens ha mostrat la bona cara d’incrementar els patrocinis de l’any passat i així hem pogut igualar el pressupost que necessitem per aquest any”, va explicar Xavier Ponsatí, president del Club Tennis La Bisbal, que també va subratllar l’impacte que suposa per al club. “Aquest any l’impacte serà superior. Pensem que vindrà més gent de tota la província i de Catalunya, i com és un torneig que fa 7 anys que està funcionant creiem que fent la mateixa publicitat ens vindrà molta més gent”. Tanmateix, les expectatives quant a les jugadores que hi poden participar són altes. “Vindran una vintena de jugadores top100, i les altres les completarem amb WC de jugadores catalanes i espanyoles”, va declarar.

En l’acte, també hi va intervenir la cap de Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià, que va destacar que “els tornejos s’estan consolidant i demostren les ganes d’evolucionar per adquirir més nivell”. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, va explicar que “la meitat dels tornejos internacionals femenins que es disputen a l’Estat es fan a Catalunya. Amb les sinergies existents, posicionen l’esport femení català a nivell internacional”, va concloure.

 

Share