Notícies

PRESENTAT EL CATALONIA OPEN WTA 125 EN EL MARC DEL BARCELONA OPEN BANC SABADELL

A 9 dies de l’inici del torneig, aquest matí s’ha presentat en el marc del Barcelona Open Banc Sabadell el Catalonia Open WTA 125 – Trofeu Internacional Reus Costa Daurada. Aquesta prova del circuit professional femení, organitzada per la Federació Catalana de Tennis, amb el suport d’Esportcat, Generalitat de Catalunya, neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení i generar visibilitat i referents.

L’acte ha comptat amb la presència de la Honorable Consellera Laura Vilagrà; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física; Anna Caula; el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Aleix Rom i Queral; el president de la RFET, Miguel Díaz; el director esportiu de la RFET, Javier Soler; el president de la FCT, Jordi Tamayo; i el president del CT Reus Monterols, David Cortés.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha expressat durant l’acte que “tornejos com aquest situen el país a l’elit del tennis femení mundial”, alhora que també ha destacat la “capil·laritat” de l’esdeveniment, ja que no tindrà una seu fixe i “demostra que Catalunya és país esportiu”. Per la seva banda, Anna Caula, ha dit que  “Catalunya té segell propi en tennis femení. Aquest torneig és una mostra més d’aquest ADN. Era molt volgut, i ja és una realitat”.

Tamayo ha insistit que es tracta d’un “projecte de país”. També ha compartit singularitats de l’esdeveniment, com que una de les ambaixadores principals del torneig serà Arantxa Sánchez Vicario, que realitzarà diferents activitats vinculades a la competició. Finalment, Cortés ha agraït l’aposta de la Generalitat pel “tennis femení i la confiança dipositada”.

El torneig se celebrarà de l’1 al 7 de maig al Club Tennis Reus Monterols amb la presència garantida de les 5 jugadores que la setmana passada es van classificar amb l’equip espanyol de la Fed Cup per les finals de la Billie Jean King Cup: Rebeka Masarova, Aliona Bolsova, Marina Bassols, Sara Sorribes i Nuria Párrizas. A més, en la Entry List hi ha a dia d’avui 22 jugadores inscrites top-100. A falta de tancar el quadre definitiu, a l’espera de les quatre tennistes provinents de la prèvia i els sis WC (dos es donaran a jugadores top-50, i els altres quatre a jugadores locals), el torneig es convertirà en un dels grans esdeveniments tennístics de Catalunya per la dimensió i el nivell esportiu de les participants.

El dilluns 1 de maig a les 10h arrencarà la competició amb la disputa de la fase prèvia, i  dimarts, a la mateixa hora, començaran els primers partits del quadre final. La final se celebrarà el diumenge 7 de maig a les 13h.

El proper dimarts 25 d’abril, a les 12:30h, el torneig també es presentarà en roda de premsa al Club Tennis Reus Monterols amb la presència de les institucions locals, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

El torneig compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

 

Share