Notícies

PLA DE REACTIVACIÓ DEL TENNIS CATALÀ

La Federació Catalana de Tennis (FCT) ha estat treballant en les darreres setmanes un Pla de Reactivació del Tennis Català, conjuntament amb els clubs, així com una sèrie de mesures estratègiques i de desconfinament davant la crisi del COVID-19.  Un Pla que, en paraules del president de la FCT, Jordi Tamayo, “presenta accions durant el confinament per ser propers a tota la família del tennis català,  presenta propostes estratègiques per garantir el futur dels clubs de Catalunya així com una proposta de desconfinament per garantir la tornada a l’activitat amb les millors garanties possibles i tan aviat com sigui possible”.

En aquest sentit, aquest passat dimecres 22 d’abril, la Federació Catalana de Tennis encapçalada pel President Jordi Tamayo, i més de 70 clubs d’arreu de Catalunya, es van reunir amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya (SGEAF).  Per part de la SGEAF van estar presents el Secretari General, Gerard Figueras, els 5 representants Territorials, Joan Segura, Joan Plana, Cinta Espuny,  Pep Pujols i Pere Vilà, així el Director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

La reunió, promoguda per la mateixa FCT conjuntament amb la SGEAF, tenia com a principal objectiu presentar el Pla de Reactivació del Tennis Català,  elaborat  en les darreres setmanes per la federació i recollint  les  inquietuds i propostes que ens han transmès el conjunt de clubs de Catalunya.

A banda de presentar mesures estratègiques vinculades al finançament i a la fiscalitat amb l’objectiu de garantir el futur dels clubs del tennis català, la gran majoria de clubs assistents a la reunió així com la FCT,  han traslladat a la SGEAF la seva preocupació per la fase de desconfinament, donat que es considera que el nostre esport presenta característiques que faciliten que pugui ser inclòs en les primes fases del citat desconfinament. En aquest sentit, no obviarem que es tracta d’un esport que es juga en un espai de 600m2, amb gran distància entre els participants i a l’aire lliure.

El Secretari General de la SGEAF ha mostrat tot el suport al tennis català, ha traslladat que els experts sanitaris estan actualment treballant en la fase de desconfinament de l’esport català i que traslladaria tot al referent al tennis tan aviat tingui els estudis adients.

Des de la FCT , en nom del conjunt del Tennis Català,  volem agrair el compromís mostrat per  la SGEAF de la Generalitat de Catalunya, per donar l’oportunitat de presentar les propostes treballades amb el conjunt del Tennis Català.

Destacar també que la Federació Catalana de Tennis va fer arribar el Pla de Reactivació del Tennis Català així com les mesures de desconfinament a la Real Federación Española de Tenis (RFET), amb l’objectiu de compartir amb la pròpia RFET i el conjunt de federacions territorials de  l’estat, les actuacions fetes des del tennis català. En aquest sentit, ens alegra que la gran majoria de propostes presentades per la FCT formin part, juntament amb aportacions realitzades per altres federacions territorials,  del document que la RFET ha fet arribar al Consejo Superior de Deportes (CSD) amb l’objectiu de donar impuls al tennis estatal.

Addicionalment a aquest Pla de reactivació del Tennis Català, la Federació Catalana de Tennis ha adoptat altres mesures plantejades per donar suport als clubs. En aquest sentit, la FCT modificarà el percentatge de bonificació sobre llicències que reben tots els clubs de cara a la temporada vinent. Aquest passarà del 10 al 15% pel període octubre 2020 / setembre 2021. També s’estendrà un any la campanya de promoció de bonificació del 30% per  totes aquelles llicències de més que tramitin els clubs per a les seves escoles de tennis així com la promoció de primera llicència a preu reduït per a tots aquells que no han disposat mai de llicència federativa.

A més a més, la FCT facilitarà sense cost a tots els clubs 1 caixa de pilotes oficials del Tennis Català en el moment que es torni a l’activitat, amb l’objectiu de facilitar l’obertura i donat que la pilota és un del pocs elements transmissors que podem trobar en el nostre esport.

Aquestes mesures són necessàries en aquest moment excepcional, tot i la situació de la Federació Catalana de Tennis, que actualment té un deute de 2.8 milions d’euros i que està en plena execució del seu pla de viabilitat fins l’any 2026,  després de la reducció i estructuració de deute realitzat l’any 2019 i que va rebre el suport unànime dels clubs de Catalunya.

Aquest esforç, que comporta l’adaptació dels futurs pressupostos ja inclosos en el pla de viabilitat, són per donar en la mesura del possible, més liquiditat als clubs i que puguin continuar sent el motor del Tennis Català.

DOCUMENTACIÓ

Mesures estratègiques i de desconfinament del tennis català

Pla de Reactivació del Tennis Català davant crisi COVID_19

Share