Notícies

NOU CURS OFICIAL DE TÈCNIC/A NIVELL II EN TENNIS

CURS NIVELL II

La Federació Catalana de Tennis, seguint amb la seva ferma aposta per la formació del col·lectiu de tècnics i tècniques del tennis català, convoca per als  propers mesos de desembre 2019 i gener 2020 un nou curs de Curs de Tècnic/a Nivell II.

Aquest curs permetrà a tots els que el realitzin, obtenir la titulació oficial reconeguda per la Llei de Regulació de les professions de l’esport a Catalunya (Llei 3/2008)  que permet l’accés al Registre Oficial de Professionals de l’Esport a Catalunya (ROPEC) i els habilita per exercir les tasques de tècnics de jugadors i jugadores de competició i coordinació d’iniciació.

Els Curs de Tècnic Nivell II oferirà importants novetats respecte a les darrera edició (2015), tant el format com en el contingut docent. Així doncs,  el nou Projecte Educatiu de Nivell II, comptarà  amb ponències d’entrenadors referents a nivell Nacional i Internacional les quals seran integrades dins dels Mòduls de Continguts dissenyats i dirigits per l’equip docent de la FCT. També es presentarà el nou material d’aprenentatge actualitzat pel Departament de Docència amb l’entrega de la publicació “Manual del/ tècnic/ca professional de tennis”, que copsa les principals aproximacions teòriques i aplicacions pràctiques per a l’entrenament del tennis. També es  introduirem diverses ponències formatives relacionades amb aspectes tan diversos com la nutrició, la psicologia, les habilitats comunicatives, l’educació en valors o casos d’èxit reals de jugadors/es, entrenadors/es.

Consulta el programa del curs: Projecte Educatiu Curs Tècnic/a Nivell II en tennis.

NOVES MODALITATS LLICÈNCIA AETC

Per altra banda, informem que a partir del pròxim 1 d’octubre de 2020, amb l’objectiu de regular el sector dels professionals de la formació del nostre esport, així com de  posar en valor als tècnics i tècniques que han realitzat formació oficial de Tennis, la Federació Catalana de Tennis realitzarà diferents canvis en la gestió de la competició i de les llicències dels tècnics/ques.

A partir del pròxim 1 d’octubre de 2020, la FCT disposarà de tres llicències AETC:

  • Llicència AETC N1
  • Llicència AETC N2
  • Llicència AETC N3

Cadascuna d’aquestes llicències, anirà vinculada a la categoria professional que consti en el ROPEC, sent la Llicència AETC N1 la vinculada als Monitors, la AETC N2 als Entrenadors Nacionals i la AETC N3 als Directors Esportius.

A partir d’aquesta data i de manera gradual fins al 30/09/2021,  només els tècnics i tècniques amb la seva llicència corresponent emesa, podran realitzar gestions vinculades amb la competició federada, sent la Llicència AETC N2 o AETC N3 la necessària per a poder realitzar capitanies i confeccionar equips de competició de categories juvenils.

 

 

Share