Nadal guanya el derbi contra Almagro i confirma la seva presència en semifinals

Rafa Nadal es va classificar per les semifinals de Roland Garros després de guanyar el derbi davant Nicolás Almagro. El balear, que va desplegar la millor versió del seu tennis sobre l’argila de la Philippe Chatrian, buscarà un bitllet per a la gran final de diumenge davant Jürgen Melzer, que va doblegar en cinc sets a Novak Djokovic.

Rafa Nadal es va imposar a Nicolás Almagro per un marcador global de 7-6 (2), 7-6 (2) i 6-4 després de dues hores i trenta-quatre minuts de joc en un partit disputat en la pista Philippe Chatrian, que va poder gaudir del bonic espectacle ofert pels dos tennistes del nostre pais.

Rafa Nadal va guanyar el dos primers sets arribant al Tie-Break jugant, juntament amb Almagro, un tennis de molt bona qualitat y deixant cops técnics garantint un bon espectacle. Remuntar dos sets a Nadal no és gens fàcil. Tot i això, Almagro va tornar a posar sobre la pista una mostra de la seva maduresa, lluitant cada punt com si fos el primer del partit. El murcià semblava nerviós a mesura que Nadal es creixia, però el balear semblava imparable en aquests moments. La sensació era que Rafa podia trencar d’un moment a l’altre el servei de Nico, situació que va arribar al punt més important del tercer set. En el novè joc, clau perquè Nadal tanqués a continuació el partit amb el servei. En resum, impecable l’actitud d’Almagro, que segueix millorant tant en joc com en actitud. Per la seva banda, Nadal suma la seva victòria número 36 a Roland Garros (només ha perdut davant el suec Robin Soderling), igualant la marca d’Alex Corretja, jugador espanyol amb més victòries en aquest Grand Slam.

En semifinals, Nadal haurà veure’s les cares amb l’austríac Jürgen Melzer, que sorprenentment va derrotar Novak Djokovic per un marcador de 3-6, 2-6, 2-6, 7-6 (3) i 6-4 després de quatre hores i quart de joc en un xoc disputat a la Suzanne Lenglen, tota una marató de tennis que serveix com a mostra de la igualtat i disputa dels partits a hores d’ara.