Notícies

Nadal guanya a Hewitt i passa a vuitens de final

Rafa Nadal es va classificar per als vuitens de final de Roland Garros 2010 després de doblegar en tres mànegues a Lleyton Hewitt. Una victòria que permet al balear igualar la classificació que va acoseguir l’any passat, de manera que tot el que faci a partir d’ara serà sumar de cara a la classificació mundial.

L’australià Lleyton Hewitt va ser una bona pedra per a un Rafa Nadal que segueix carburant la seva maquinària en l’argila parisenca. El tennista balear va estar tan intermitent com el temps, però va saber ser brillant en els moments en que més demanava el partit. El resultat final, un 6-3, 6-4 i 6-3 després d’una hora i cinquanta-tres minuts de joc en un xoc disputat en una Philippe Chatrian que es va rendir a la superioritat del balear. No va començar bé el partit per Nadal, perdent no només el sorteig de servei sinó el joc inicial amb el seu servei. El vent que bufava de costat a la Central de Roland Garros incomodava a tots dos tennistes, que van trigar a posar en pista el seu millor tennis. La reacció de Rafa va ser contundent. Va aconseguir quatre jocs de manera consecutiva. El balear va treure a passejar la seva dreta, amb la que va portar la iniciativa dels punts, colpejant ficat en pista i deixant per a l’hemeroteca algun banana-shoy ‘made in Nadal’. Tot i veure’s per sota en el marcador, Hewitt no va llençar la tovallola i es va mantenir ferm en el fons de pista. Tanmateix, la seva reacció arribava tard, ja que en 43 minuts el primer set pujava a la casella del tennista de Manacor. El segon set va començar amb un matiner break de Nadal, que prenia la iniciativa abans del primer descans. Veient que des del fons de la pista no feia mal al balear, Hewitt es va apropar a la xarxa. I va aconseguir un contrabreak que no només li va ficar en el partit, sinó que li va fer guanyar confiança. Va ser l’australià qui va dominar el ‘timing’ del partit en aquests moments, mantenint Nadal més enllà de la línia. Va estar molt erràtic el balear per moments, amb més errors no forçats que cops guanyadors. Però va ser el propi ‘aussie’ que es va anar per moments del partit i quan això passa contra el millor jugador sobre terra batuda de la història, s’acaba pagant. En el novè joc Hewitt va cometre quatre errors tan grans com incomprensibles amb la seva dreta que ‘regalar’ la ruptura a Nadal, que no va desaprofitar l’oportunitat per tancar el segon acte en 48 minuts.
El tercer set es va poder trencar des del principi, ja que Nadal va aconseguir un break en el joc inicial, novament gràcies més als errors del rival que per encerts propis. Però no va poder consolidar la ruptura i, com passés al set anterior, va cedir a continuació el seu servei. Les coses no pintaven bé. A sobre, el jutge de cadira, el portuguès Carlos Ramos, assenyalava un ‘warning’ Nadal per perdre temps a l’hora de servir. Hewitt va millorar el percentatge de primers serveis, es va ficar en pista per posar pressió a Nadal i era més factible veure’l definir a la xarxa que des del fons. Nadal, molt intermitent, va saber aguantar l’estirada i esperar el seu moment. Va tenir les seves opcions en el cinquè joc, on va desaprofitar cinc boles de break, però l’anhelada ruptura arribaria una mica més tard, en el setè. A partir d’aquí, no hi va haver partit. Dos jocs de tràmit que van acabar en la nòmina d’un Nadal que va tancar els punys amb motiu de victòria abans que es consumissin les dues hores de joc. El passaport per a vuitens de final estava segellat.
Share