Nadal es treballa la seva primera victòria en el US Open

Rafa Nadal va debutar al US Open amb una treballada victòria davant el jugador rus Teymuraz Gabashvili per 7-6 (4), 7-6 (4) i 6-3, després de 2 hores i 54 minuts de joc. Des de l’arrencada del primer set es va començar a intuir que el partit no seria gens fàcil per a Nadal. El jugador rus es mostrava molt ferm amb el seu servei i jugava molt agressiu, amb cops plans molt durs (19 cops guanyadors en la primera mànega) i efectives pujades a la xarxa, que posaven en dificultats al manacorí.

Els dos jugadors només van donar concessions amb el seu servei, ja que cadascun va gaudir d’una sola bola de break que no van aprofitar, el que va portar a un irremeiable tie-break, en què Nadal es va mostrar molt agressiu per apuntar-se el parcial per 7 – 4. La segona mànega va ser un calc de la primera. El tennista mallorquí no trobava la manera de contrarestar el servei del jugador rus, encara que va tenir la seva oportunitat en el dotzè joc, en què va gaudir de dos punts de set amb un 15-40, però a Gabashvili no li va tremolar el pols i va forçar una nova mort sobtada, que de nou va ser per al mallorquí per 7-4.

En el tercer parcial, el jugador rus no va variar gens ni mica la seva estratègia malgrat la seva desavantatge. Seguia donant ‘pals’ a la mínima ocasió i amb un alt percentatge d’encert. Nadal va aconseguir l’anhelada trencament en el setè joc i aquí es va acabar el partit després apuntar per 6-3 el parcial, després d’una nova ruptura de servei.
El seu rival en segona ronda serà el uzbek Denis Istomin, que ocupa el lloc 39 del rànquing mundial i que va arribar a Nova York després de ser finalista en el torneig de New Haven, on va perdre davant l’ucraïnès Sergiy Stakhovski la primera final de la seva carrera. Tots dos jugadors ja s’han enfrontat en aquesta temporada, en l’únic precedent entre tots dos, en els setzens de final de Queen’s, en un partit que Nadal va necessitar els tres sets per guanyar per 7-6 (4), 4-6 i 6 – 4.