Nadal aconsegueix a París la seva victòria número 200 sobre terra batuda

Rafa Nadal es va classificar per als quarts de final de Roland Garros 2010 després de derrotar Thomaz Bellucci en tres sets. Es tracta de la victòria número 200 del número 2 del món en terra, la 34a a París i la 19a consecutiva sobre aquesta superfície aquesta temporada. El seu pròxim rival sobre l’argila parisenca serà Nicolás Almagro.

A la prèvia del partit de vuitens, Nadal havia advertit que el seu rival, Thomaz Bellucci, la joia de la factoria brasilera, podria mesurar el seu estat de forma. És cert que el balear no va jugar de manera brillant, i que es va mostrar intermitent durant el transcurs dels tres sets en disputa, però va acabar doblegant al tennista sud-americà per un marcador global de 6-2, 7-5 i 6-4 després de dos hores i trenta-tres minuts de joc en un xoc disputat a la Philippe Chatrian plena per a l’ocasió. “Estic content per com he jugat avui i les sensacions són cada vegada millors”, resumia Rafa, això sí amb gest seriós, encara sobre l’argila de la Central. El partit va ser dur, molt dur per moments, encara que en tot moment va ser el balear qui va portar la batuta des del joc inicial, que va resoldre amb un break que semblava dibuixar una victòria còmoda davant un Bellucci no massa acostumat a lluitar en aquestes rondes de Grand Slam . No obstant això, el brasiler no es va arronsar. Ni molt menys, ja que va deixar detalls del que pot ser un ‘Top-Ten’ en potència. De moment està en el lloc 29 de la classificació mundial, tot i que sortirà de París ben posicionat per entrar al ‘Top-20’ del rànquing. Bellucci és esquerrà, alt, espigat, amb un bon revés i una extraordinària dreta. El brasiler, mentre va jugar a l’atac, va plantejar molts problemes a un Nadal intermitent, capaç d’aixecar al públic dels seus seients amb els seus típics ‘banana-shot’ o veure’s relegat a la defensa colpejant dos passos per darrere de la línia de fons. No obstant això, el balear va saber adaptar-se a les circumstàncies del partit i va ser resolutiu en els moments més importants de cada set. Per aquest motiu Rafa ha aconseguit el pas a quarts de final sense cedir un sol set en aquest Roland Garros. A quarts de final, Rafa Nadal haurà de veure’s les cares amb Nicolás Almagro, que va sortir vencedor del ‘derbi’ davant Fernando Verdasco en un xoc disputat gairebé de forma simultània a la Suzanne Lenglen. Nadal i Almagro s’han vist les cares en sis ocasions fins ara, sempre amb victòria per al balear. L’últim duel entre tots dos data de les semifinals del passat Madrid Open, on Rafa es va imposar per un tempteig de 4-6, 6-2 i 6-2.