Maria José Martínez brillant campiona a Roma

La tennista del RCT Barcelona-1899 va aconseguir l’èxit més important de la seva carrera en proclamar-se campiona del Internazionali BNL d’Italia, un torneig WTA Premier 5 dotat amb 2 milions de dòlars en premis disputat a Roma.

La murciana, que no figurava a la llista de favorites va derrotar a la final a la setena cap de sèrie, la sèrbia Jelena Jankovic, per 7/6(5) i 7/5, arrodonint d’aquesta forma una sensacional competició.

El recorregut de Martínez al torneig va començar amb l’enfrontament amb la russa Alla Kudryavtseva que va guanyar per 5/7, 6/4 i 6/3. En segona ronda la seva rival va ser la jugadora local Francesc Schiavone(13) a la que va superar per 6/2 i 6/2. Als vuitens de final, Martínez va sorprendre la segona cap de sèrie, la danesa Caroline Wozniacki per 6/4 i 6/2 i a quarts de final es va imposar a la txeca Lucie Safarova per 7/6(6) i 6/4.

La sèrbia Anna Ivanovic va ser la seva rival a les semifinals i tampoc va poder evitar el progrés de la nostra jugadora que la va derrotar per 6/4 i 6/2.

Finalment, i com ja s’ha dit, Maria José Martínez va haver de superar Jankovic abans de poder aixecar el preat guardó i de rebre el txec de 350.000$ destinat a la guanyadora d’aquesta competició.

Per si això no fos prou, la tennista de Yecla va disputar la final del torneig de dobles al costat de la mallorquina Núria Llagostera, tot caient derrotades per la parella formada per l’argentina Gisela Dulko i la italiana Flavia Pennetta per 6/4 i 6/2.

Amb aquesta victòria, la tennista espanyola s’ha situat en la dinovena posició de la classificació WTA.