Notícies

MANIFEST FCT: El tennis, un esport segur.

El passat dijous 29 d’octubre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar noves mesures per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19. Aquestes noves mesures, que es contenen a la resolució SLT/2700/2020 publicada al DOGC el dia 30 d’octubre, suposen de nou la paralització dels entrenaments i les competicions d’àmbit català. Tot i que la previsió inicial d’aturada de l’activitat és per un període de 15 dies, posa en risc la supervivència de molts dels clubs de tennis de Catalunya.

Després de mesos sense activitat, amb la greu penalització econòmica que aquesta ha suposat,  els clubs han realitzat un gran esforç organitzatiu i econòmic per adaptar les seves instal·lacions i protocols (validats per la SGEAF) per a convertir-se en espais plenament segurs on tot el conjunt de socis i sòcies, puguin realitzar activitat esportiva amb la màxima garantia.

La principal mostra, són les dades publicades pel Ministeri de Sanitat, que xifra en 0,27% els casos de contagis detectats des de la reobertura dels clubs. A més a més, en el cas del tennis, tots els estudis el mostren com una de les activitats esportives, socials i de lleure més segures. Es disputa en un espai aproximat de 800 m2 i a l’aire lliure.

Creiem fermament que l’esport en general, i el tennis en particular, són activitats segures i essencials. La salut i la pràctica esportiva reglada, són part de la solució, no pas el problema.  A més a més, la pràctica reglada garanteix plenament que aquesta s’exerceixi aplicant totes les mesures sanitàries adients amb els controls de traçabilitat oportuns.

Per tant, sol·licitem formalment a les autoritats que reconsiderin les mesures establertes, amb l’objectiu de permetre la pràctica reglada de l’esport, essencial per a la salut de tothom i garantir el futur dels clubs del Tennis Català.

Share