Notícies

LUCIA ARANDA I ÁLVARO BUENO, CAMPIONS DE CATALUNYA ABSOLUT AL CT BARÀ

El Club Tennis Barà va acollir durant la setmana del 19 de juliol, una nova edició del Campionat de Catalunya Absolut / Trofeu Joan Margets i Ferrer In Meòriam. Un campionat  que celebrava la seva 113a edició i que va presentar com a gran novetat la retransmissió en directe de les semifinals i finals, a través del canal de YouTube de la Federació Catalana de Tennis, gràcies al nou projecte audiovisual #EsportPlusTV de la Fundació UFEC, amb l’objectiu de donar visibilitat a les competicions organitzades pel conjunt de federacions esportives catalanes.

Recordem que el Campionat de Catalunya Absolut, un dels de més tradició a nivell estatal i compta en el seu palmarès amb grans icones del Tennis Català com Albert Ramos, Albert Montañés, Àlex Corretja, Albert Costa, Tommy Robredo, Sergio Casal, Emilio Sánchez Vicario, Juan Gisbert, Andreu Gimeno, Manolo Orantes, Carmen Perea, Laura Pous, Carla Suárez, Lourdes Domínguez, Conchita Martínez i Arantxa Sánchez Vicario, entre molts d’altres.  L’edició del 2021 del Campionat de Catalunya Absolut ha comptat amb la presència de joves jugadors i jugadores del Tennis Català, molts d’ells habituals al Circuit Mundial ITF.

En el quadre individual femení, la victòria fou per la jove jugadora de tan sols 17 anys, Lucia Aranda (CT Andrés Gimeno). Aranda, que partia com a principal favorita i que actualment ocupa la posició 59 del rànquing estatal, va superar Esther López (Cercle Sabadellès 1856) en un intens partit per 6/3 4/6 6/3. Tant Aranda com López es varen mostrar molt agressives durant el partit, atacant constantment amb l’objectiu de dominar tots i cadascun dels punts. Aranda, que es va endur el primer set per 6/3, va començar el segon set dominant el joc i es va posar amb 4/0 i pilota de 5/0. Aleshores Esther López, jugador que absolutament mai abaixa els braços, va ser capaç de canviar la dinàmica del partit i va encadenar 6 jocs seguits que li van permetre igualar el partit i portar la final al tercer set. En aquest moment va aparèixer de nou el millor joc de Lucia Aranda, que es va endur el tercer set per 6/3 , proclamant-se campiona de Catalunya Absolut 2021.

Per la seva banda, en el quadre individual masculí el títol fou per Álvaro Bueno (CE Laietà). Bueno, que partia com a 4rt favorit i que actualment ocupa la posició 116 del rànquing estatal va superar Nil Regas (CT Girona), tercer favorit, per 7/5 6/4.  Durant la final, vàrem veure un Nil Regas molt efectiu amb el primer servei durant l’inici dels sets, cosa que li va permetre començar dominant el joc.  Però a mesura que el set anava avançant, Bueno agafava confiança i era capaç de restar amb molta solvència el potent servei de Regas. Aquest fet el va portar a dominar el joc i donar-li la volta al marcador en tots dos sets, imposant-se d’aquesta manera al gironí i proclamant-se campió de Catalunya Absolut 2021.

Finalment, en els quadres de dobles, la victòria fou per les germanes Mdlulwa (CT Barcelona-Teià) davant Paula Rodríguez (CT Reus Monterols) / Anna Soteras (Cercle Sabadellès 1856) per 6/2 7/5 i per Marc Saura  (CT Andrés Gimeno) / Ivan Solans (CT Lleida) davant Álvaro Bueno (CE Laietà) / Grigory Kuklin per 6/ 6/2.

 

 

 

Share