Lourdes Domínguez, campiona del WTA de Bogotà.

La jugadora gallega del RCT Barcelona-1899, Lourdes Domínguez es va proclamar campiona de la XIX Copa BBVA Colsanitas, un torneig WTA dotat amb 220.000$ en premis i disputat en pistes de terra batuda a la capital colombiana.

Domínguez, setena favorita de la competició, va derrotar a la final a la francesa Mathilde Johanson, que no era cap de sèrie, per 2/6, 6/3 i 6/2.

Per arribar a la final, la nostra representant va superar en primera ronda a la luxemburguesa Mandy Minella per 6/1 i 6/4 i en segona a la txeca Birnerova per 6/2 i 6/2. Ja a quarts de final, Domínguez va superar a la valenciana Beatriz García per 6/4 i 6/3 mentre que ales semifinals es va afavorir de l’abandonament abans de començar el partit de la croata Petra Martic. Per la seva part, Johansson va impedir una final entre jugadores espanyoles al derrotar en semifinals a la tennista del CT Barcino, Carla Suárez, cinquena cap de sèrie, per 6/2, 2/6 i 6/0.

Curiosament, aquest es el segon títol en un torneig WTA per a la gallega que l’any 2006 havia guanyat aquesta mateixa competició en derrotar a la final ala italiana Flavia Pennetta. No es pot dubtar que Bogotà li senta be a la tennista de Pontevedra.

Lourdes Domínguez, campiona del WTA de Bogotá 2011.