Lleida tornarà a ser capital europea del tennis femení

Lleida tornarà a ser, per uns dies, capital del tennis femení europeu amb motiu de la celebració, els propers dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016, de la Fase Final de la XLV (45a) edició del Campionat d’Europa Sots-18 de Seleccions Femenines – Copa de la Reina Soisbault a les pistes del Club Tennis Urgell.

En aquesta ocasió, l’equip espanyol serà un dels vuit conjunts que lluitaran pel títol. Espanya va aconseguir l’accés a la Fase Final de Lleida després de quedar sotscampiona del Grup C amb un equip integrat per l’andalussa Eva Guerrero, la càntabra Cristina Bucsa i la gironina Júlia Payola. Les espanyoles, dirigides pel capità Antonio Capella, van ser derrotades a la final per Rússia (2-1) després d’haver vençut a Bulgària i Romania.

A més a més d’Espanya, les altres set seleccions que competiran al CT Urgell seran: Rússia, Itàlia, Hongria, Moldàvia, Suècia, República Txeca i Holanda. Fins ara, la selecció estatal té en el seu palmarés 4 títols de campiona i ha estat subcampiona cinc vegades en les últimes 11 edicions.

L’última edició a Lleida es va disputar a les pistes del CT Lleida al 2013 sense la presència de l’equip espanyol.

Foto Selecció Espanyola copia

Garbiñe Muguruza va disputar l‘última Copa de la Reina jugada al Club Tennis Urgell el 2011

• En l’última edició que la competició va recaure al CT Urgell, l’any 2011, la tennista que liderava l’equip espanyol era una jove i encara desconeguda, per al gran públic, Garbiñe Muguruza, que ja aleshores va demostrar la seva qualitat i el gran futur que tenia per davant

Veure les futures estrelles de la WTA en directe i amb entrada gratuïta

• La disputa del torneig ha permès i permet als aficionats lleidatans veure en directe i de forma gratuïta moltes de les tennistes que han esdevingut al cap de dos o tres anys jugadores de nivell a la WTA o, en alguns casos, estrelles del circuit. De fet, la majoria de tennistes europees que a dia d’avui estan competint al Circuit WTA han jugat, en un moment o altre, amb la seva selecció nacional aquest campionat d’Europa sots-18.

Cartell Sense Logo 2016 copia

Lleida seu fixa, 27a edició i només fases finals cada dos anys

• Lleida ha estat seu fixa de l’Estat espanyol d’aquesta competició i, amb aquesta, ja són 27 edicions. Fins fa pocs anys anava alternant una Fase Zonal (classificatòria amb quatre equips) amb una Fase Final, aquesta modalitat va canviar i,  per aquesta raó, la capital del Segrià acull, només, la Fase Final que corona les campiones d’Europa cada dos temporades amb seu rotatòria entre CT Urgell, CT Lleida, Sícoris Club i de forma coordinada amb la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis.