Notícies

L’IC D’ITÀLIA MASCULÍ i l’IC D’ESPANYA FEMENÍ GUANYEN LA 45a COPA POTTER A BARCELONA

L’International Lawn Tennis Club (IC) d’Espanya s’ha quedat a les portes d’un històric doblet a la Copa Potter, que enguany ha celebrat la seva 45a edició estrenant categoria femenina. El triomf en aquesta prova no s’ha vist acompanyat per la victòria a la final masculina, en què l’IC d’Itàlia s’ha imposat aquest diumenge per 4-1 al Reial Club de Polo de Barcelona.

L’únic punt local l’ha aconseguit Jordi Burillo davant Antonio Altobelli 6-3 7-5. Posteriorment David Scala ha superat a José Mª Arenas 2-6 6-2 6-4, Enrico Casadei a David Valeriano 7-6 (5) 6-4, Massimiliano Pace a Carlos Costa 6-4 3-6 6-3 i Giovanni Lelli Mami a Santi Tintoré 6-2 6-0.

L’IC d’Espanya havia derrotat en semifinals al campió de l’any passat i primer favorit: l’IC d’Estats Units (4-1). Per la seva banda, l’IC d’Itàlia va vèncer a l’IC de Gran Bretanya (4-1), que ha acabat en 3a posició després d’imposar als nord-americans 4-1 a la final de consolació.

L’IC de França ha estat 5a després de vèncer a l’equip “B” de l’IC d’Espanya (5-0), mentre que en la lluita pel 7è i 8è lloc, l’IC de Bèlgica ha superat a l’IC d’Irlanda (5-0 ).

 

Doble duel hispà-italià

La primera edició femenina de la Copa Potter s’ha jugat en format de lligueta round-robin de 4 equips. El triomf s’ha decidit en l’última jornada amb la victòria de l’IC d’Espanya sobre l’IC d’Itàlia per 2-1.

L’eliminatòria es va decantar per les locals amb la victòria en el punt decisiu de dobles d’Eva Bes i Paula Cabezas sobre Emanuela Falleti i Flora Perfetti 6-1 6-1. En els individuals, Eva Bes havia derrotat a Valeria Madaro 6-4 6-3 i Emanuela Falleti a Paulina Rodríguez 6-0 6-0.

En els partits anteriors de la lligueta, l’IC d’Espanya havia superat successivament a l’IC d’Estats Units (2-1) -que va acabar en 3a posició- i l’IC de Gran Bretanya (2-0).

Coincidint amb la competició, participants dels diferents equips van impartir divendres passat un clínic per als jugadors especials de la Federació Acell.

La Copa Potter “XXIV Campionat de Catalunya de Veterans – XV Gran Premi Generalitat de Catalunya”, ha comptat amb el suport de la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET), la Federació Catalana de Tennis (FCT), l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Català de l’Esport, el RCT Barcelona-1899 i el RC de Polo.

 

Sobre el IC i la Copa Potter: 

La Copa Potter és una competició de tennis per equips per a jugadors majors de 45 anys, organitzada a Barcelona per l’International Club (IC) d’Espanya. L’IC és una associació repartida per tot el món els membres són jugadors de tennis internacionalment reconeguts. Durant el transcurs d’un partit amistós entre l’IC de Gran Bretanya i l’IC d’Espanya el 1973, Joh Potter va oferir el trofeu de plata que porta el seu nom. Potter va ser un esportista nord-americà que es va criar a cavall entre les ciutats de Barcelona i Biarritz. Va representar als Estats Units en els Jocs Olímpics de Berlín el 1936 a la competició d’esgrima, aconseguint la medalla de bronze.

Més informació:Berta Tintoré

International Lawn Tennis Espanya

info@iltce.comwww.ictennis.net

potter012

Share