Notícies

L’FCT ORGANITZA EL PRIMER TORNEIG AVALAT PER L’ITF DE TENNIS ADAPTAT DE PEU

El CEM Vall d’Hebron acollirà del 15 al 17 de juny el I European Championships Para Standing Tennis – Catalonia Open, el primer torneig avalat per l’ITF de tennis adaptat de peu, una modalitat pensada per a tots aquells jugadors i jugadores que tenen alguna discapacitat física però que poden jugar a tennis sense l’ús de la cadira de rodes. Ivan Corretja serà l’ambaixador d’aquest campionat, organitzat per la Federació Catalana de Tennis.

El torneig, amb quadre individual i de dobles, comptarà amb la presència de 40 tennistes provinents d’una quinzena de nacionalitats diferents. Tots ells, competiran en un dels quatre nivells establerts segons el grau de discapacitat. El primer està reservat per als jugadors i jugadores amb alguna discapacitat en extremitats superiors; el segon, per persones amb amputacions per sobre el genoll, paràlisi cerebral lleu o una altra alteració amb un nivell de mobilitat similar; el tercer, per amputacions sota el genoll, afectació bilateral del braç o paràlisi cerebral moderada a severa; i el quart, per acondroplàsia o un altre deteriorament amb impacte similar en la mobilitat. En les dues últimes categories es permetrà que la pilota faci dos bots, com en el tennis en cadira de rodes. El torneig arrencarà el dissabte 15 de juny a les 10h, i les finals se celebraran el dilluns 17, també a partir de la mateixa hora.

El tennis adaptat de peu dona l’oportunitat a persones amb pèrdua o deficiència d’extremitats, paràlisi cerebral, lesions cerebrals adquirides o persones de baixa estatura, entre d’altres, a poder jugar a tennis, un esport que vol ser accessible per a tothom. Actualment, aquesta modalitat està reconeguda per l’ITF i compta amb una llista creixent de competicions en països de tot el món.

 

Share