Notícies

L'equip de l'Àrea de Docència a les 26 Jornades de Medicina de l'Esport del Bages

L’equip de l’Àrea de Docència i Recerca de la Federació Catalana de Tennis va assistir el passat cap de setmana a les 26 Jornades de Medicina de l’Esport del Bages celebrades a Manresa.

Entre totes les ponències que vàrem escoltar, destaquem les virtuts de les tècniques d’activació muscular (MAT), on Dani Martínez ens va parlar de les inhibicions musculars que desequilibren el cos i com activar-les amb petits exercicis isomètrics.

Josep Vergés i Jordi Ardèvol van parlar d’un nou test genètic per predir com evolucionarà l’artrosi en cada esportista, a partir del qual podem fer un treball més específic i preventiu.

La Mireia Porta va fer un interessant resum de les noves tendències en nutrició esportiva com per exemple la paleodieta, els triglicèrids intramiocel·lular i el train-low compete-high.

Juanjo Brau, cap de fisioteràpia del FC Barcelona va realitzar una ponència sobre la vessant psicològica del fisioterapeuta durant les diferents fases de la lesió del esportista, emfatitzant en la gestió de les emocions i la complicitat amb aquest.

Dani Martínez MAT

Mireia Porta

Share