Notícies

Lechemia guanya l’Ana Huidobro del CT Lleida

La francesa Elixane Lechemia, cap de sèrie número quatre, es va proclamar campiona de la XLIV edició del Trofeu Ana Huidobro després de vèncer a la final la marroquina fincada a Barcelona, Nadia Lalami, primera favorita a la final celebrada a la pista central del Club Tennis Lleida. Va ser una gran final, amb un excel·lent tennis per part de  les dues, destacant per damunt de tot el gran servei de la francesa i l’efectivitat que va mostrar en els punts clau davant la tennista marroquina que va anar de més a menys. De fet, el primer set va ser determinant per al desenllaç final del partit. Lechemia, més sòlida en els punts importants, es va sobreposar a un marcador advers i es va emportar la mànega en el tie breack per 7-6 (3). La marroquina va acusar el cop de perdre el primer set i va patir una davallada física i anímica en el segon, una circumstància que va aprofitar la francesa per imposar el seu joc amb claredat. Lalami va perdre consistència i va cometre nombrosos errors no forçats davant d’una Lechimia llençada que va controlar a la perfecció i es va endur el set per un contundent 6-1 i amb això el títol de campiona de l’Huidobro.

El torneig femení més antic d’Espanya amb 44 anys d’història. El Torneig Ana Huidobro del Club Tennis Lleida, que pertany al Circuit ITF Women’s, és el més antic d’Espanya i un dels més prestigiosos.

En el quadre de dobles, la victòria va ser per a la parella formada per les tennistes noruegues Ulrikke Eikeri i Carolina Rohde-moe que es van imposar a la final a les franceses Alix Collombon i Jessica Ginier. Va ser un partit a dos sets que va acabar amb el resultat de 7/5 5/0 i abandonament de la parella francesa. Un dels protagonistes inesperats de la final va ser la pluja que, al segon set va aparèixer amb molta força i va impedir a les jugadores poder exhibir el seu màxim nivell i va deixar la terra com una pista de patinatge. Això va fer que les franceses, que anaven molt per sota en el marcador, es retiressin.

La lleidatana Yasmine Abou Farah va caure eliminada a la primera ronda del quadre principal de l’Huidobro després de perdre davant la quarta favorita, Elixane Lechemia, per 6-1 i 6-0. La francesa, que al final es va emportar el títol de campiona, va fer valer la seva major experiència davant la jugadora del CT Urgell.

Elogis a l’organització. Durant els parlaments de l’acte de lliurament dels trofeus, el representant Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, Ignasi García, va destacar la capacitat organitzadora i la professionalitat del Club Tennis Lleida i el gran treball realitzat per tal de poder acollir un torneig del nivell i la tradició de l’Huidobro. A més a més, va elogiar el bon joc exhibit en la final. El president del CT Lleida, Jorge Culleré, va agrair l’esforç i dedicació de totes les persones que fan possible un torneig d’aquesta magnitud i va felicitar les dues protagonistes pel seu tennis. Per la seva banda, el regidor d’Esports de la Paeria, Txema Alonso, va felicitar el club i la Federació per apostar fort pel tennis femení i va felicitar tant a l’organització com a les tennistes.

Share