Notícies

L'argentí Horacio Zeballos víctima de Nadal a París

Rafa Nadal es classifica per a la tercera ronda de Roland Garros 2010 després de guanyar amb autoritat a Horacio Zeballos en tres sets. Tindrà com a rivals a la següent a Lleyton Hewitt o Denis Istomin.

Rafa Nadal s’ha imposat a l’argentí Horacio Zeballos per un marcador global de 6-2, 6-2 i 6-3 després d’una hora i quaranta-cinc minuts de joc en el partit que va obrir la jornada a la pista Philippe Chatrier, horari no habitual pel número 2 del mòn però obligat després d’haver aplaçat el partit durant la jornada d’ahir a conseqüència de la pluja.

Nadal ha guanyat el primer joc sense cedir un sol punt, demostrant les ganes de tornar a prendre la iniciativa des del primer punt; Zeballos s’ha mostrat molt agresiu, intentant escurçar al màxim els punts, evitant qualsevol intercanvi des del fons de la pista. L’equilibri del primer acte es va trencar en el quart joc, quan Nadal va fer efectiva la primera bola de break que va disposar. A partir d’aquí, el balear es va mostrar molt còmode a la pista, fresc de cames i encertat amb la seva dreta. Fins i tot es va permetre algun apropament fins a la xarxa. En poc més de mitja hora, Rafa liquidat el primer set. El segon set va començar com el primer, amb un joc en blanc de nadal amb el servei a favor. Zeballos, voluntariós en tot moment, no es va arronsar i va seguir intentant-ho. Tant amb els seus cops en acceleració com amb les seves deixades, incoherents en alguns moments. El premi a la seva insistència el va trobar en el tercer joc, on va disposar de dues boles de break que no va saber aprofitar. Va ser una dolenta deixada de Zeballos, el que va ficar Nadal en el partit. En el sisè joc, el manacorí va aconseguir una nova ruptura quan pitjor estava jugant i a partir d’aquí va tornar a jugar al nivell esperat, deixant cops i punts per l’hemeroteca d’aquest Roland Garros a qui ja ha presentat candidatura.  El tercer set semblava haver-se quedat sense interès quan Nadal va trencar novament el servei de Zeballos en el segon joc. El balear tornava a estar en estat de gràcia i li entrava tot. A més, Zeballos  tot just corria, es jugava tot i fins i tot felicitava algun dels màgics cops de Nadal. El guió es va trencar en el setè joc, quan una concatenació d’errors de Rafa van donar l’oportunitat a Zeballos de retallar distàncies. Ho va fer l’argentí atacant molt valent a la xarxa. Però va ser només un miratge, ja que en només uns minuts Nadal feia contrabreak, una ruptura que aquesta vegada sí que resultaria definitiva.

Share