Notícies

LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS I ESPORTCAT, GENERALITAT DE CATALUNYA, IMPULSEN EL CATALONIA OPEN WTA 125

La Federació Catalana de Tennis (FCT) organitzarà, amb el suport d’Esportcat, Generalitat de Catalunya, una prova del circuit professional WTA 125, el Catalonia Open, que se celebraria de l’1 al 7 de maig de 2023 al Club Tennis Reus Monterols. El torneig neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení.

Un dels trets característics d’aquest nou torneig, encara pendent d’incloure al calendari definitiu de la WTA pel 2023,  és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya en cadascuna de les seves edicions per tal d’arribar a tot el territori català.  El Club Tennis Reus Monterols serà l’amfitrió de la primera edició.

L’objectiu del projecte és convertir aquest torneig en un dels grans esdeveniments del tennis a Catalunya per la dimensió i el nivell esportiu de les participants. A més, durant les setmanes prèvies al torneig i durant la celebració del mateix, es duran a terme activitats promocionals arreu de Catalunya.

Per Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, l’organització del torneig “mostra la ferma aposta de la Federació per impulsar l’esport femení i per dotar de valor i apropar el tennis de primer nivell arreu de Catalunya. A més, el torneig vol ser prescriptor amb accions de sostenibilitat, tant mediambiental com social”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que l’impuls del nou torneig obeeix “a l’objectiu del Govern de projectar l’esport femení. Ens cal més visibilitat i generar referents femenines”. Anna Caula afegeix que “aquest nou torneig WTA 125 portarà a casa nostra les principals figures del tennis, amb la qual cosa projectarem l’ADN esportiu català a nivell internacional” i subratlla que aquest torneig reforça “el concepte d’esport circular, que parteix d’un gran esdeveniment per reforçar la base, les i els esportistes d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”.

El torneig  comptarà també amb la col·laboració de la Real Federación Española de Tennis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

Share