Notícies

La FED Cup torna a Lleida

La prestigiosa Fed Cup, l’equivalent femení de la Copa Davis, tornarà a convertir Lleida en referent mundial del tennis els propers dies 16 i 17 d’abril. Espanya jugarà davant França el ‘play off’ d’ascens al Grup Mundial a les pistes del Club Tennis Lleida.

El conjunt espanyol es va guanyar el seu accés a aquesta ronda després de derrotar el d’Estònia a Tallín per 4-1 en el Grup Mundial II. França, per la seva banda, arriba després de perdre contra Rússia a Moscou per 3-2 en la primera ronda del Grup Mundial després de deixar escapar un clar avantatge de 0-2. L’equip francès compta amb dues jugadores d’entitat, com són Marion Bartoli (15 del món) i Aravane Rezai (21), a més de Alize Cornet (67), Virginie Razzano (83), Pauline Parmentier (100) i Julie Coin (259).Espanya, amb Mico Margets al capdavant, juga amb María José Martínez, número 28 del món, Carla Suárez (66), Anabel Martínez (81) i Núria Llagostera (128).

Espanyoles i franceses s’han enfrontat en vuit ocasions (4-4). L’última vegada el 2005 a Aix en Provence a semifinals del Grup Mundial amb victòria de França per 3-1.

Al 2009 ‘debut’ davant Sèrbia

Lleida va acollir per primera vegada la Fed Cup l’any 2009. Espanya va caure (0-4) davant el potent equip de Sèrbia amb Ivanovic i Jankovic, i va perdre la seva plaça al Grup Mundial.

Ignasi García: “La ciutat tornarà a respirar tennis de primer nivell”

El representant territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, Ignasi García, va assenyalar que amb aquesta eliminatòria “la ciutat de Lleida tornarà a ser un referent dins del tennis femení mundial i tornarà a respirar tennis de primer nivell”. A més a més va valorar de forma positiva el rival, França. “És un oponent de qualitat que lluitarà amb Espanya per estar entre els vuit millors del món, fet que demostra la importància del duel. A diferència de la Copa Davis, a la Fed Cup només hi ha vuit seleccions al Grup Mundial el que ens dóna una idea del nivell d’una eliminatòria, en la qual, a més a més, s’hi s’enfrontan dos equips d’un nivell semblant”. Segons Ignasi García un altre dels atractius és que “França és un país proper que pot portar un bon nombre d’aficionats a Lleida”.

Així mateix, va agrair la col·laboració de la Paeria, “clau perquè puguem tenir una competició de primer nivell”, i es va mostrar convençut que “com sempre, el CT Lleida estarà a l’alçada com a amfitrió de l’esdeveniment”.

Per la seva banda, Mico Margets, capità de l’equip espanyol, va assenyalar que confia en les seves jugadores i que, a més, les condicions afavoreixen el seu conjunt. “Jugar a Lleida, en terra batuda i sense trencar el calendari de tornejos de terra d’aquestes dates, ja que jugarem just després del torneig de Marbella, és bo per al nostre equip”, va dir Margets. “Amb la il·lusió que totes les jugadores estan demostrant, respectant l’entitat del rival, confio que puguem donar una alegria al tennis espanyol”, va explicar el tècnic. Respecte a l’oponent, va admetre que “França és un equip sempre competitiu, especialment en les competicions per equips”.

Share