Júlia Payola guanya el sub-14 a la “Sánchez-Casal Youth Cup”

La jove tennista olotina, Júlia Payola, va aprofitar a la perfecció la invitació que li va facilitar la organització de la “Sánchez-Casal Youth Cup” i es va proclamar campiona d’aquesta prova inclosa al “Tennis Europe Junior Tour”.

Payola, que encara té 12 anys i que no figurava a la llista de favorites, va derrotar a la final a la tercera cap de sèrie, la noruega Melanie Stokke per 6/2 i 6/3.

La tennista del CT Olot, que no va cedir ni un set en tota la competició, va debutar derrotant a la quarta favorita, la russa Darya Kasatkina per 7/5 i 6/1. En segona ronda es va desfer de l’andalusa Paula del Cueto per 6/1 i 6/3. Ja a quarts de final va superar la també catalana Paula Badosa, setena favorita, per 6/1 i 6/0 i a semifinals es va afavorir de la retirada de la primera cap de sèrie, la sèrbia Ivana Jorovic quan la nostra jugadora dominava per un clar 6/3 i 2/0. Cal dir que Payola va fer el doblet ja que al costat de Paula Badosa van superar a la final de dobles a Ariadna Martí i Aliona Bolsova per 0/6, 6/4 i 13-11.

En categoria masculina va haver un absolut domini dels tennistes de fora de les nostres fronteres que van copar les vuit places de quarts de final. La victòria va ser pel segon favorit, el danès Simon Friis Soendergaard, que va derrotar a la final al primer cap de sèrie, el britànic Shakeel Manji, per 3/6, 6/0 i 6/4.

En categoria sub-16 masculina, cal destacar al tennista del CT d’Aro, Jordi Massalle que va arribar a les semifinals on va perdre amb el primer favorit, l’alemany Maximilian Marterer per 6/4, 6/7(3) i 6/0. El triomf absolut va ser pel tercer cap de sèrie, el britànic Billy Harris que va derrotar a la final a Marterer per 6/2, 4/6 i 7/6(8).

La categoria sub-16 femenina també va tenir representació catalana a les semifinals on la tennista de l’Open SC, Paula Gutierrez va caure derrotada per la segona favorita, la sèrbia Jelena Dzinic, per 6/1 i 6/1. Dzinic acabaria proclamant-se campiona en derrotar la tercera cap de sèrie, Ioana Docu per 6/2, 6/7(2) i 7/5.