La Federació / JOSEP MARIA DUCAMP

 

Josep Maria Ducamp (Barcelona, 1937 – 15 desembre 2022) és una de les figures més rellevants del periodisme esportiu a Espanya en l’últim segle, especialment vinculat en el món del futbol, on va ser jugador i entrenador, i el tennis, la seva altra passió. Com a periodista va treballar al diari Dicen, a Ràdio Nacional d’Espanya, a Mundo Deportivo o al 4-2-4, diari del qual va ser el fundador i el director adjunt.

Com a periodista de tennis va ser l’únic enviat especial que va cobrir in situ la primera final de la Copa Davis que Espanya va jugar al 1965, a Austràlia, quan viatjar a aquell país era una autèntica odissea. Des d’aleshores, es va convertir en el primer periodista espanyol en seguir el circuit professional de tennis de forma regular.

Va seguir els èxits de Manolo Santana o Andreu Gimeno als anys 60 i fins i tot va arribar a fer de capità de Copa Davis amb motiu d’un partit d’exhibició, per petició expressa dels jugadors, per l’absència del capità d’aleshores, Jaume Bartrolí.

La seva vinculació amb el tenis no va ser només periodistica. També va ser representant de marques esportives i promotor de diverses competicions. Va dirigir l’actual Barcelona Open Banc Sabadell, el Trofeu Comte de Godó, i va ser director durant 20 anys de la revista Tenis Español, entre altres activitats.

Mestre de periodistes de diverses generacions, sempre tenia una història, una anècdota per explicar, o un consell per donar.