La Federació / Josep Ferrer Peris

 

Josep Ferrer Peris (Barcelona, 20 de maig de 1934) va esdevenir un dels grans dirigents del Tennis Català. Va ser el president de la Federació Catalana de Tennis del 1981 al 2008.

Va iniciar el seu vincle amb el tennis al Club Tennis Barcino, on de ben petit ja va mostrar la seva passió pel nostre esport. Ferrer Peris va ser campió de Catalunya en diverses categories juvenils, tant en competicions individuals com per equips. De ben jove es va interessar per la gestió, i a mitjans dels anys seixanta es va incorporar a la junta directiva del Club Tennis Barcino.

Poc després, es va incorporar també a la Federació Catalana de Tennis com a membre del Comitè juvenil. Fou l’any 1975 quan Ferrer Peris va iniciar el seu vincle com a dirigent a la Federació, convertint-se en vicepresident de l’ens federatiu. El 1981 fou nomenat president, càrrec que ostentaria fins el 2008. Durant aquests gairebé 30 anys de mandat, Peris va modernitzar la gestió de la federació i la va consolidar com a entitat de referència en l’àmbit estatal.

A més a més, fou també membre de diversos comitès de la Federació Internacional de Tennis (ITF) i de Tennis Europe.