Notícies

IRINA KROMACHEVA, CAMPIONA DEL V TORNEIG INTERNACIONAL SOLGIRONÈS

Aquests diumenge 16 de maig, s’ha disputat la final del V Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès al Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu. Sens dubte ha estat la final més emocionats del totes les 5 edicions. El partit enfrontava  a la holandesa i cap de sèrie numero 1 Arantxa RUS, i a la russa Irina KROMACHEVA. El matx s’ha allargat gairebé fins les 3 hores de joc i el públic assistent ha vibrat com mai a la graderia.

A primera hora les càmeres de Tv Girona es preparaven per la realització del partit, Overon feia el mateix per enviar la senyal de satèl•lit a Eurosport i Esports 3. Els aplega-boles també es posaven a punt per fer la seva important tasca sota les ordres de David Martin. A les 11h en punt entraven les finalistes a  la pista central que lluïa i estava excel•lents condicions gracies a la feina de l’equip de manteniments liderat per Jordi Font.

El primer set ha estat molt disputat i podia haver caigut de qualsevol dels costats. La russa Irina Kromacheva amb el seu joc de toc i punyeteria s’ha endut la primera màniga per 6/4. En el segon, Rus entrenada per l’ex tennista professional de Canet de Mar, Julian Alonso, ha augmentat el ritme de bola i ha connectat diverses dretes guanyadores. La jugadora holandesa Rus l’ha guanyat per un 6/1.

En el tercer, el drama estava servit.  Amb les dues jugadores un punt més tenses, ha començat el tercer i definitiu set. En un inici Rus s’ha col•locat 3-0, però la seva rival ha seguit lluitant i el marcador s’ha anat igualant.  Kromachecheva veia que la seva rival estava considerablement lluny de la línia de fons i ho ha aprofitat per  fer mostes deixades, la majoria d’elles amb bon fruit per la russa. Per la seva banda Rus, intentava jugar-li al reves buscant errors forçats i “winners”. Amb les dues jugadores donant-t’ho tot i més, s’ha arribat a  l’empat a 6 jocs.

En l´inici del definitiu tie-break, Rus s’ha posat per davant, però Kromacheva ha guanyat terreny amb molt bones boles curtes i joc molt variat, fent  córrer a Rus per tota la pista i forçant errors de la seva rival. La russa Kromacheva ha disposat de dues boles de partit amb el marcador a 6-4 en el tie-break. Rus ha salvat les dues boles de partit per colcar-se per davant amb 7-6. Kromacheva ha salvat la pilota del partit de Rus amb una gran deixada i globus. Kromacheva s’ha tornat posar per davant amb el marcador després d’un dels millor punts de tot el torneig. Finalment la russa s’ha endut el campionat, amb un resultat de 6/4 1/6 7/6 (9-7).

En acabar el partit s’ha procedit a l’entrega de premis amb diverses autoritats presents així com els patrocinadors principals Solgironès i Daikin. Les jugadores ha agraït al públic i als organitzadors la feina feta durant tota la setmana i al seu equip de professionals.

NOTA DE PREMSA I FOTO: Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu.

Share