Notícies

III Jornada Tècnica d’Actualització – ENTRENAMENT AMB JUGADORS DE COMPETICIÓ

El passat dimarts 20 d’abril, coincidint amb el Trofeu Conde de Godó, es va celebrar la III Jornada Tècnica d’Actualització, organitzada conjuntament entre la Federació  Catalana de Tennis, la real Federación Española de Tenis i el Reial Club de Tennis Barcelona – 1899.

Degut a l’elevat nombre d’assistents, al voltant de 80, la Jornades es va dur a terme a les instal·lacions del Liceu Francès de Barcelona, ubicades just davant del Tennis Barcelona.

La primera conferència la va dur a terme el senyor Todd S. Ellenbecker, Director de Medicina de l’Esport de l’ATP Tour, que ens va parlar de la detecció i prevenció de lesions en jugadors professionals de tennis.

A continuació Toni Martínez, preparador físic de jugadors d’alta competició, i Julián Casanova, Fisioterapeuta de l’Equip Espanyol de Copa Davis, van explicar les consideracions a tenir en compte en la preparació física de jugadors professionals.

Després, el senyor Jordi de Amilibia, ens va parlar sobre la comissió antidopatge de la RFET.

A continuació es va parlar de les consideracions a tenir en compte en l’entrenament amb jugadors i jugadores de competició i alta competició:

A nivell femení van tractar el tema tres ponents, Pancho Alvariño com a Director de l’Acadèmia TenisVal i Coach de jugadores professionals de tennis, Carles Vicens, Coordinador Tècnic de Centres de Tecnificació de Federacions Territorials Espanyoles, i Karim Perona, Director de l’Escola de Tennis RCT Barcelona-1899 i ex Coach de jugadores professionals de tennis.

A nivell masculí van intervenir Ángel Ruiz Cotorro, Director dels Serveis Mèdics de la RFET i Jofre Porta, Director de l’Acadèmia Global Tennis i coach de jugadors com Carlos Moya i Rafa Nadal.

Van cloure la jornada oficialment el senyor Francesc Orriols, President de la FCT i el senyor Andrés Sanzol, President del Comitè Nacional de Docència i de la Federació de Tennis de Navarra.

III Jornada Tècnica d’Actualització – ENTRENAMENT AMB JUGADORS DE COMPETICIÓ

Share