Notícies

Hereu: "El Godó ajuda a construir el nostre país"

Bona arrencada va tenir ahir el torneig de referència del tennis espanyol, el Trofeu Comte de Godó, que per tercer any consecutiu patrocinarà el Banc Sabadell i que, a més, compta també amb l’inestimable suport de l’Ajuntament de Barcelona, i que es disputarà entre el 18 i el 25 d’abril pròxims. “Aquest torneig té un nom bastant llarg, i això vol dir que està ple d’energies que sumen. És el Comte de Godó, el Godó, un torneig que aporta valors que són fonamentals i que ens ajuden a construir el país”, va destacar l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, durant la presentació de la prova celebrada al Saló de Cent.

L’acte va estar ambientat per cinc discursos tant excel·lents  com optimistes i emotius, per la presència d’un grup d’excampions com Andrés Gimeno, Manolo Orantes, Emilio Sánchez, i l’ex director del torneig Sixte Cambra. I l’anunci de l’actual director, Albert Costa, d’un cartell de participants de luxe encapçalat per Rafa Nadal, cinc vegades campió del torneig, que tindrà com a principals rivals a Juan Martín del Potro-vencedor de l’Open dels EUA i cinquè del món-, Nikolai Davidenko-campió de l’últim Màsters i sisè mundial-i el sempre espectacular Lleyton Hewitt, a més de Robin Soderling-l’home que va acabar amb la ratxa de Nadal a Roland Garros-, Fernando González i Jo-Wilfried Tsonga .

Albert Agustí es va emocionar a la part final del seu discurs, que va dedicar a la memòria de Toni Corominas, un soci del RCT Barcelona mort la setmana passada i que va ser l’home que durant tota una vida es va encarregar de portar els jugadors a la pista central. Agustí va recordar que la prova té una dotació de dos milions d’euros i que la pista central, que complirà el seu 50è. Aniversari, augmentarà la seva capacitat fins a 8.500 espectadors.

Josep Oliu va fer broma amb la iniciativa d’Hereu d’aspirar als Jocs d’hivern del 2.022: “La influència de l’alcalde és tan gran que ens ha convertit en una ciutat d’hivern, esperem que en la setmana del Godó la ciutat torni a ser de primavera “.

Anna Pruna va destacar als presidents, directius i socis del Tennis Barcelona que han aconseguit convertir el club en un referent. “Per a nosaltres, el tennis europeu és Roland Garros, Wimbledon i el Trofeu Godó”, va dir, i va subratllar el compromís del Banc Sabadell no només amb el torneig, sinó també amb el país.

José Luis Escañuela va tenir el detall de dirigir les seves primeres paraules en català per recordar el significat de Barcelona per al tennis espanyol: “En aquesta ciutat hem guanyat dues Davis i hi ha la seu de l’Espanyola, i el Godó, sens dubte, és una llegenda del tennis “. I l’alcalde va tancar l’acte agraint la il·lusió i passió dels organitzadors: “És moment d’acceptar reptes, i tots junts. Aquest Godó és capaç d’encarar tot el que hagi de venir”.

Font:  La Vanguardia

Share