Notícies

Espanya debutarà contra Bèlgica en la pròxima edició de la Davis

Espanya, campiona del torneig el 2000, 2004, 2008 i 2009 i líder del rànquing mundial, ha quedat aparellada amb l’equip que ocupa actualment el catorzè lloc, amb el qual s’enfrontarà del 4 al 6 de març del pròxim any.

Bèlgica va garantir la seva permanència en el grup mundial per 2011 en batre el passat dilluns a Austràlia per 3-2, i després de perdre a la primera ronda contra la República Txeca per 4-1.

El xoc de la primera ronda de la Davis es disputarà “gairebé amb tota seguretat” a la ciutat de Charleroi (Sud de Bèlgica), segons va dir als mitjans el president de la federació francòfona de tennis de Bèlgica, Andre Sterns.

El responsable belga va afegir que “seria una sorpresa” que el capità del combinat nacional triés una pista de terra batuda per enfrontar-se amb l’equip espanyol en general, i amb Nadal en particular.

Per la seva banda, el vicepresident executiu de la Federació Internacionacional de Tennis, l’espanyol Juan Margets, va dir que Bèlgica “és un equip fort i amb una bona estadística”, encara que va afegir que l’equip espanyol és “superior i favorit”.

Segons la seva opinió, el factor de l’elecció del tipus de superfície de joc per part dels belgues “farà que l’eliminatòria no sigui fàcil en absolut”.

Més acostumats a les pistes ràpides, Bèlgica ha utilitzat últimament a Oliver Rochus (77 del món), Steve Darcis (119), Niels Desintoxi (175) i Ruben Bemelmans (195) per als seus compromisos. El capità és Reginald Williams. El conjunt belga va realitzar la seva millor actuació en Copa Davis en 1904, quan va ser finalista. El 1999 va arribar a les semifinals.

Font: SPORT.es
Share