Notícies

Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal reben el Premi Philippe Chatrier, la condecoració més alta d’ITF en el Sopar de Campions a París.

Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal han rebut el Philippe Chatrier per la seva contribució al tennis com a jugadors i entrenadors en una emotiva gala celebrada al Pavelló Cambon Capucine de París.

El president d’ITF David Haggerty què va lliurar els premis de Campions, una estatueta dissenyada pel famós escultor Laurence Broderick, va dir que: “Estem molt contents de lliurar-los a Sergio Casal i Emilio Sánchez el Premi Philippe Chatrier. La seva contribució al tennis com a parella de dobles i com a entrenadors és excel·lent. Els seus èxits en la pista han contribuït a l’èxit del tennis a Espanya i amb la seva acadèmia han donat forma a la carrera d’alguns dels millors tennistes del món “.

Una unió tant dins com fora de les pistes, primer com a parella de dobles des de 1984 quan Casal tenia 21 anys i Emilio Sánchez 19, seguint el consell del seu entrenador comú, William “Pato” Álvarez. Aquesta associació va durar 12 anys i ha continuat durant 20 fora de la pista.

Sánchez i Casal van guanyar 44 tornejos junts, 2 Grand Slams, i la medalla de plata a Seül 1988, l’any en què el tennis va tornar a ser olímpic. Van acabar entre els 10 millors durant 11 anys, entre 1985-1995, aconseguint el top 1 en 1987.

La parella va pensar en posar en marxa una acadèmia abans de retirar-se en 1997 i en 1998 va néixer l’Acadèmia Sánchez-Casal a Barcelona. La idea era donar una educació completa als alumnes, amb l’escola i les pistes de tennis en el mateix lloc, de manera que els joves puguin estudiar i entrenar al mateix temps. D’aquesta manera assegurarien una bona formació, independentment d’on arribessin en el mon del tennis.

Share