Notícies

ELS NÚMEROS 1 FAN BONS ELS PRONÒSTICS i ANDRÉS PEREIRO I SOFÍA FERNÁNDEZ ES CORONEN EN L’EDICIÓ DEL RETORN DEL TROFEU ALBERT COSTA

Les pistes de Club Tennis Urgell han coronat avui els campions del XXè Trofeu Albert Costa-XXXIè Torneig de Setmana Santa. Andrés Pereiro, en nois, i Sofía Fernández, en noies, han estat els millors d’una edició que serà recordada com la del retorn del campionat després de l’aturada obligada de l’any passat arran de la pandèmia. Es dona la circumstància que tant Pereiro com Fernández partien com a números 1 dels seus respectius quadres, amb la qual cosa han fet bons els pronòstics que els assenyalaven com a favorits.

Les dos finals s’han disputat simultàniament a partir de les 10.30 hores, tot i que la coincidència en el temps ha estat ben curta, perquè la femenina s’ha resolt per la via ràpida en poc menys d’una hora. Ha estat així degut a la inqüestionable superioritat de la madrilenya Sofía Fernández, que ha fet bona la seva condició de número 1 del quadre per imposar-se per un doble 6-1 davant l’alacantina Charo Esquiva, segona favorita però que avui no ha pogut fer res davant la nova campiona.

Fernández ha completat així un torneig gairebé perfecte, en què ha guanyat els vuit sets que ha disputat cedint només 12 jocs davant dels 48 que ha guanyat. Cal destacar que la madrilenya arribava a Lleida com a campiona d’Espanya i subcampiona del Masters Rafa Nadal, unes bones credencials per fer front a Charo Esquiva, tercera al Rafa Nadal i quartfinalista al Nacional.

A la final masculina, hi ha hagut molta més batalla entre els caps de sèrie 1 i 3. El toledà Enrique Carrascosa ha començat millor i se n’ha anat amb un 3-1 amunt, un avantatge que ha sabut mantenir per endur-se la primera mànega per 3-6. Aquest era el primer set que cedia en tot el torneig el gallec Pereiro, que ja reaccionat bé a continuació per endur-se el segon parcial amb un marcador idèntic.

Al tercer i definitiu set, semblava que es repetiria la història del primer, ja que Carrascosa ha començat més centrat i se n’ha anat amb un 2-4 al seu favor. Però ha estat aleshores quan Andrés Pereiro, vigent campió del Masters Rafa Nadal, ha sabut treure el seu millor tennis per, quan semblava a prop del KO, encadenar quatre jocs seguits que li han permès remuntar fins al 6-4 i adjudicar-se el títol de campió.

Les finals i el posterior acte de lliurament de trofeus –celebrat sobre la mateixa pista– han comptat amb la presència del president del Tennis Urgell, Óscar Villaverde; del regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor; del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; del president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; del representant a Lleida d’aquesta Federació, José Luis Solans; de Carles Vicens, tècnic de la Federació Espayola; i de Jackson Quiñónez, regidor del PSC a la Paeria, a més del mateix Albert Costa, que un any més ha estat fent costat al seu club i al torneig que porta el seu nom.

A la presència d’Albert Costa ha fet referència Óscar Villaverde en el seu parlament, agraint-li aquesta gentilesa i recordant que l’Albert és el millor mirall per als joves esportistes, tant per la seva categoria esportiva com per la seva qualitat humana. El president del Tennis Urgell també ha volgut donar les gràcies al personal del club, als socis i sòcies, a les institucions i als patrocinadors pel seu suport constant a un torneig que, tenint en compte les circumstàncies, ha estat tot un èxit, motiu pel qual ha volgut manifestar el seu “orgull per com ha anat tot” i per “poder tornar a la normalitat”.

En els mateixos termes s’ha expressat Albert Costa, que ha elogiat l’organització, l’esportivitat i el comportament de tots els tennistes i “el nivell molt alt que s’ha vist sobre la pista”, motiu pel qual ha dit que “un any més el Tennis Urgell s’ha superat”. Incidint en el nivell dels jugadors i jugadores, Costa ha dit que “veient-los jugar es pot afirmar que el futur està garantit i que els veurem jugant a Roland Garros algun dia”. L’Albert ha reconegut que, en aquest sentit, faltaria aprovar “l’assignatura pendent” que suposaria que hi hagués jugadors lleidatans a l’elit, perquè “estic segur que els clubs ho estan intentant, però no és fàcil i caldria fer una trobada per pensar què es pot fer per millorar aquest nivell”.

El campió lleidatà també ha lloat la tasca del Tennis Urgell per tal de respectar tots els protocols anti-Covid, amb la qual cosa s’ha demostrat que “si les coses es fan bé, es poden organitzar tornejos”, per afegir a continuació que “l’esport és vital per a les persones i cal intentar fomentar-lo, respectant sempre la normativa i les recomanacions”. Costa ha tingut un record molt especial per a Carlos Coll, jutge àrbitre del torneig, que aquesta setmana perdia a la seva mare i del que ha dit que, com sempre, ha sabut estar al peu del canó cuidant de tots els detalls malgrat les circumstàncies.

Per la seva part, Joan Segura ha felicitat tothom perquè “és un torneig fet amb estimació”, i això s’ha reflectit en un Trofeu Albert Costa que ha estat “tot un èxit”, mentre que Jordi Tamayo s’ha congratulat pel fet de poder tornar a gaudir de tennis de competició i ha elogiat la tasca del Tennis Urgell i de la seva junta, a la vegada que ha assenyalat Albert Costa com un referent per a tots els participants en el torneig.

El Trofeu Albert Costa va començar el passat divendres i, com és habitual, ha aplegat bona part dels millors tennistes espanyols masculins i femenins de la categoria sub 13. En nois hi ha hagut jugadors provinents de vuit federacions diferents, mentre que en noies han estat nou les federacions que han aportat jugadores.

Pel que fa al tema de la higiene i la seguretat, el torneig s’ha desenvolupat seguint escrupolosament protocols anti-Covid, és a dir, amb ús obligatori de mascareta, distància de seguretat i l’ús de gel hidroalcohòlic, però reforçats amb controls d’entrada i sortida a la recepció del torneig, controls de temperatura, zones marcades als vestidors, control d’aforament a les pistes i a la terrassa i al bar, així com neteja i desinfecció de les instal·lacions cada hora.

Nota de premsa i foto: CT Urgell

Share