Notícies

El WHEELCHAIR CATALONIA OPEN ARRIBA A LA SEGONA EDICIÓ COM A ITF 1

L’Emilio Sánchez Academy acollirà del 25 al 28 d’octubre la segona edició del torneig ITF1 Wheelchair Catalonia Open. III Fundación Emilio Sánchez Vicario. II Fundació Tennis Català. Enguany, el campionat fa un salt important, convertint-se en un dels únics 10 tornejos del món que són ITF1, la màxima categoria internacional en el circuit del tennis en cadira de rodes.

Això ha garantit la presència d’alguns dels millors jugadors i jugadores del rànquing mundial, que participaran en les diverses proves previstes: categoria individual i dobles, tant en el quadre masculí com en el femení, així com la categoria Quad.

Entre els participants en la prova masculina, destaca el britànic Alfie Hewett, número dos del món i campió de 8 Grand Slams, dos Masters  i medalla d’argent en els Jocs Paralímpics del 2016. Tampoc es perdran aquesta cita l’argentí Gustavo Fernández, número 3 del món; i l’espanyol Martín de la Puente (4), campió de l’any passat en individuals i dobles. En el quadre femení, el torneig comptarà amb la presència de l’holandesa Jiske Griffoien, tercera del rànquing mundial i campiona de l’edició anterior. Professional des del 2011, ha guanyat un total de 68 títols al llarg de la seva carrera, entre els quals destaca els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, quatre Grand Slams i tres Masters Series.

El torneig torna a acollir la categoria Quad, destinada als i les tennistes que tenen afectades les extremitats superiors i inferiors. En aquest cas, comptarem amb la presència del número u mundial, l’holandès Niels Vink. Entre els seus 38 títols en el circuit, destaquen 4 Grand Slams, un Masters i medalla de bronze en els Jocs Paralímpics del 2020.

A part de tots els partits que es disputaran al llarg d’aquests quatre dies de competició, també s’organitzaran diverses activitats i exhibicions per donar a conèixer aquest espectacular i dinàmic esport a tota la ciutadania, donant així visibilitat a aquests esportistes i transmetent els valors de l’esport adaptat, com són la superació, l’esforç i la constància. Entre aquestes activitats hi ha una exhibició de blind tennis i una xerrada a càrrec de la Fundación Emilio Sánchez Vicario, entre d’altres.

El campionat està organitzat conjuntament per la Fundación Emilio Sánchez Vicario, Emilio Sánchez Academy, la Fundació del Tennis Català i la Federació Catalana de Tennis. A més, és possible gràcies a l’aliança amb l’Ajuntament del Prat del Llobregat, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis, la Fundació La Caixa i la International Tennis Federation, així com tots els patrocinadors del torneig.

Tota la ciutadania amant de l’esport podrà apropar-se i gaudir de forma gratuïta d’aquesta gran festa de l’esport adaptat amb tennis en cadira de rodes d’alta competició que viurem al Prat de Llobregat del 25 al 28 d’octubre en un entorn immillorable.

Share