Notícies

EL TROFEU ALBERT COSTA TORNARÀ A DUR AL CT URGELL LES PROMESES DEL TENNIS ESTATAL

El Tennis Urgell tornarà a ser, des de divendres vinent i fins dimarts 16, la capital del tennis espanyol del futur amb la celebració d’una nova edició del Torneig de Setmana Santa-Trofeu Albert Costa. El torneig ha estat presentat avui al club en un acte que ha comptat amb la participació de Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida; Joan Segura, representant territorial d’Esports de la Generalitat; José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis (FCT); Marco Milanovic, membre de la junta gestora del Tennis Urgell; i Carlos Coll, jutge àrbitre del torneig, a més del mateix Albert Costa, soci d’honor del club i que un any més ha volgut ser present a la presentació del torneig al que dóna nom.

En la seva intervenció, Albert Costa ha destacat que any rere any el Tennis Urgell continua “donant suport a la base”, un fet que l’omple d’orgull i satisfacció. Per la seva part, Marco Milanovic ha agraït la presència i implicació d’Albert Costa, així com “la col·laboració de les institucions i dels patrocinadors” per tal de tirar endavant un torneig que se celebrarà de divendres vinent fins el dimarts 16, com sempre “amb entrada lliure i gratuïta”, i amb la participació de “25 jugadors al quadre masculí i 25 al quadre femení”. La presentació ha servit perquè José Luis Solans s’estrenés en el càrrec de delegat de la Federació Catalana de Tennis a Lleida, motiu pel qual ha admès que per a ell ha estat un acte força especial, una circumstància a la qual cal afegir la seva “simpatia personal” envers un club, l’Urgell, “en el que vaig començar a jugar a tennis” i que ofereix un torneig que compta amb un padrí com Albert Costa que “és un referent a tots els nivells”. Per la seva part, Joan Segura ha remarcat el nivell i la força d’un campionat que “aplega les millors promeses del tennis estatal”, motiu pel qual s’ha congratulat que els jugadors lleidatans que hi participen i el públic que s’acosti el Tennis Urgell “podran gaudir d’un torneig de luxe”. Finalment, Paco Cerdà ha destacat que el paper de les institucions a l’hora de fer costat a tornejos d’aquesta mena és molt important, però que sobretot ho és que hi hagi “patrocinadors privats”, que en el cas d’aquest trofeu són una dotzena.

El Torneig de Setmana Santa és ja tot un clàssic dins el calendari del tennis estatal. Se celebra des de fa tres dècades, ja que la d’enguany és la seva 30a edició. Des de fa 19 anys, a més, ho fa sota el nom de Trofeu Albert Costa, en honor al millor tennista lleidatà de tots els temps, un jugador format a la pedrera del Tennis Urgell i que va ser campió de Roland Garros i de la Copa Davis, entre molts altres títols. Com és habitual, el 30è Torneig de Setmana Santa-19è Trofeu Albert Costa posarà sobre les pistes del Tennis Urgell els millors jugadors i jugadores sub 13 del panorama estatal, ja que el torneig està considerat com un Campionat d’Espanya oficiós. Per si aquests al·licients no són suficients, els aficionats lleidatans podran gaudir d’alguns dels seus millors representants. Així, per part del CT Urgell hi participaran Alejandra Carmona, Sergi Viles i Nil Jiménez, mentre que per part del CT Lleida hi seran Álex Orán, Meritxell Teixidó i Laia Larrosa. La competició es disputarà, com ha quedat dit, del divendres 12 al dimarts 16 d’abril, jornada en la qual es disputaran de manera simultània les dos finals. En acabar els partits, se celebrarà la cerimònia de lliurament de trofeus.

Foto i nota de premsa: Àrea de comunicació Club Tennis Urgell

Albert Costa_2019

Share