Notícies

EL NOU CIRCUIT PROMESES DE TERRES DE L’EBRE ARRIBA AL TRAM FINAL AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU

En el marc del Trofeu Conde de Godó es va presentar el passat divendres 22 d’abril el primer balanç del Circuit Promeses Terres de l’Ebre, nascut enguany per potenciar la pràctica del tennis en aquest territori i donar oportunitats al conjunt de tennistes que no són d’alt nivell competitiu.

El circuit, creat des de la Federació Catalana de Tennis i amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ha disputat ja les dues primeres proves de les quatre previstes, al Club Tennis Serramar i al CT Tortosa. Al maig es celebrarà la tercera prova al CE Amposta i l’última cita tindrà lloc al CT L’Ametlla de Mar a l’octubre.

Els esportistes d’alt nivell no poden participar en aquest circuit, ja que com va afirmar el representant territorial de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, “la finalitat és promoure una oferta esportiva als joves tennistes i ajudar-los a arribar a les cotes més altes”. Seguint el rànquing nacional de la Federació Espanyola de Tenis, els tennistes que s’hi poden inscriure com a màxim poden haver aconseguit classificacions de 5.000 i 2.000, en l’aleví masculí i femení respectivament; 4.000 i 1.500 en l’infantil; i 3.500 i 1.200 en juvenil (cadet més júnior). Barberà també va parlar de la visió territorial que representa aquests tornejos. “Com a territori petit que som no podem deixar escapar l’oportunitat d’acollir esdeveniments com aquest o de més magnitud. Els nostres joves poden fer l’esport que més els agrada dins el territori sense haver-se de gastar diners havent de viatjar a un altre lloc”.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, va afirmar que “el futur del tennis català també passa per les Terres de l’Ebre”, demarcació on la federació està duent a terme projectes de promoció.

Els clubs implicats en l’organització d’aquests tornejos, van mostrar la seva satisfacció per com ha anat el circuit fins ara. Jordi Morales, entrenador del CT Serramar, que va acollir l’estrena el febrer passat, va assegurar que va ser tot un èxit. “Vàrem tenir la inscripció de 70 jugadors, el que considerem molt positiu i s’està veient que era un circuit molt necessari per a la zona i l’hem de continuar potenciant”.  Ivan Ferreiro, representant del CT Ametlla de Mar, va destacar que era “un circuit molt necessari a les nostres terres perquè servirà per impulsar aquest esport” a les Terres de l’Ebre. Per últim, Inés Cid, representant del CE Amposta, va explicar que “aquest circuit ens dona la possibilitat que els nostres fills i filles puguin practicar el seu esport sense que hagin d’estar sempre desplaçant-se fora de les nostres terres”.

Share