El I Màsters Wala ja té campions

El Màsters Provincial Wala 2010 ja té campions. El CT Urgell va acollir amb èxit de l’11 al 19 de desembre la disputa de la primera edició d’una competició que ha coronat els millors de la temporada en totes les categories. La prova ha estat creada per la Representació Territorial a Lleida de la FCT amb l’objectiu de potenciar el Provincial, que aquest any compleix ja la seva 70ena edició, i amb la intenció de donar un nou al·licient al final de la temporada. El torneig va reunir els millors jugadors de les categories benjamí, aleví, infantil, cadet, júnior i absolut, tant masculins com femenins, a més a més dels Veterans +35 masculí. Van ser quatre jornades de tennis de gran nivell amb un ambient competitiu i alhora festiu, que va comptar amb la presència de nombrós públic.

Per clubs, els dos que més títols van aconseguir van ser el Club Tennis Urgell i el CN Lleida amb un total de cinc, mentre que el CT Lleida en va aconseguir tres. Pel que fa als sotscampionats, l’Urgell en va sumar set, per tres del CT Lleida, dos del CN Lleida i un del CT Mollerussa.

Alejandro Serret i Ares Teixidó, els dos del CT Lleida i que encaraven el torneig amb el millor rànquing, van ser els campions benjamins, en una categoria que es va disputar amb el sistema de Round Robin amb dos grups de quatre. Serret es va imposar a la final a Marc Pascual (CN Lleida) per 6-2 i 6-3, mentre que l’Ares va derrotar al partit decisiu a la seva germana Aran per un ajustat 6-3, 4-6 i 8-6 al tie break. Rouillon, Fontova, Tàpia, Lladonosa, Farré i Íñiguez -en nois- i Pérez, Ruiz, Manciñeiras, Canyadell, Lázaro i Arques -en noies- van completar els grups.
Ivan Solans (CN Lleida) i Ares Llobera (CT Urgell) van proclamar-se campions dels grups alevins. Solans es va imposar a la final a Pep Canyadell (CT Urgell) per un doble 6-1. En aquesta categoria cal destacar la baixa a l’últim cap de setmana de competició de Néstor Giribet, que havia guanyat els dos partits inicials i que es va perdre l’última jornada i la final -per la qual estava classificat- per culpa d’una inoportuna gastroenteritis.
Tot i això, la Federació ha decidit mantenir-li els premis com si hagués quedat finalista i, per tant, també tindrà xec-regal i podrà gaudir del clínic amb l’Albert Costa. D’altra banda, Ares Llobera va derrotar a la final femenina a Maria Cots (CT Mollerussa) per 6-1 i 6-4.
Pel que fa a la categoria infantil, l’última que es va jugar amb Round Robin, els dos campions van ser Adrià Abella (CN Lleida) i Mila Milanovic (CT Urgell). L’Adrià es va imposar al Sergi Abellana (CT Lleida) en una gran final que es va decidir per 6-2, 2-6 i 6-4. Al grup femení, el triomf va caure del costat de Mila Milanovic que va derrotar la seva companya de club Ainhoa Dueñas per 5-2 i abandó per lesió de Dueñas que va patir una estrebada muscular a l’adductor que li va impedir acabar el partit i tampoc va poder disputar la final cadet per a la qual estava classificada.

Al grup cadet, Mila Milanovic va proclamar-se campiona sense necessitat de disputar el partit -la seva rival Dueñas no va poder jugar per lesió- i les semifinalistes van ser Blau Caballol i Laia Charles, mentre que al grup dels nois la victòria va ser per Guillem Secanell (CT Urgell) que va derrotar Eduard Santacreu (CT Lleida) en tres sets. El campió va perdre el primer set per 1-6 però es va refer i va acabar guanyant per 6-2 i 6-1. A les semifinals, Santacreu va superar Manciñeiras, i Secanell va vèncer Bergés.
Secanell també va ser protagonista a la categoria júnior on també es va emportar el títol en superar Ramon Puértolas (CT Urgell) per 7-6 i 6-2. El primer va superar a les semifinals a Izquierdo, i Puértolas va accedir a la final en guanyar a Sarrau. A la categoria júnior femení la campiona va ser Teresa Pladevall (CN Lleida) en derrotar a Yasmine Abou-Farah (CT Urgell) per 6-3 i 6-0. Pladevall va derrotar a les semis a Paula Cristóbal i Yasmine va guanyar davant C. Giménez.
La final absoluta masculina del torneig va reunir dos jugadors de primer nivell. Albert Larrégola (CT Lleida) es va emportar la victòria davant Hugo Palomar (CT Urgell) per un doble 6-3. Larrégola, que partia com a segon cap de sèrie, va superar a la ronda anterior a Secanell, mentre que Palomar es va desfer de Castelló. La final femenina no es va poder jugar per la baixa per indisposició de Cristina Giménez (CT Urgell) i el títol va ser per Pladevall.

Carlos Mòdol (CN Lleida) va ser el primer campió del Màsters Wala en la categoria Veterans +35 després de superar a la final a Josep Talavera, també del CN Lleida, per 6-0 i 6-2. En el seu camí a la final, Mòdol es va desfer de Manel Pérez a les semifinals, mentre que Talavera va derrotar a Ajates.