Notícies

El Ciutat de Mollerussa corona Estrella Cabeza

Estrella Cabeza-Candela, tennista del CT Barcino, va fer valer la seva condició de màxima favorita i es va proclamar campiona de la onzena edició del Trofeu Ciutat de Mollerussa, prova puntuable per al ITF Women’s Circuit. Aquest és el primer títol de la temporada per a la tennista sevillana i el setè aconseguit en la seva carrera. La campiona va exhibir solidesa i un gran tennis al llarg de tot el campionat sense cedir ni un sol set, va derrotar a la gran final la ucraïnesa Yevgeniya Kryvoruchko per 6-2 i 6-4, una jove jugadora afincada actualment a Catalunya i que va viure a Lleida durant uns anys mentre la seva mare jugava a l’Associació Lleidatana d’handbol.
Per arribar a la final del torneig, celebrat a les pistes del CT Mollerussa i dotat amb 10.000 euros amb premis, Estrella, número 266 del rànking, va derrotar en les semifinals la tercera favorita, la russa Marta Sirotkina per 6-0 i 6-1, mentre que Kryvoruchko, que no era cap de sèrie, havia donat la sorpresa en superar la segona favorita, la israeliana Keren Shlomo, per un ajustat marcador de 7-5 i 6-3.

Pel que fa a la presència lleidatana al torneig, les dues protagonistes van ser Alba Esteve i la jugadora del CT Urgell, Yasmine Abou-Farah, ambdues convidades per l’organització per competir en el quadre principal. Esteve va perdre amb claredat davant la també convidada, Olga Panova, per un doble 6-0. Per la seva banda, Yasmine també va caure, però va posar-li les coses molt difícils a la britànica Alexandra Walquer que finalment va vèncer per 6-1, 3-6 i 6-2. A més a més de la seva participació en el quadre individual, Abou-Farah també va participar de forma positiva als dobles. De fet, formant parella amb Georgina García, va arribar fins la ronda de quarts de final davant d’Ivonne Caballé i Carmen López por 6-3 i 6-4.

Després de més de dues hores de gran joc, la parella formada per la marroquina Nadia Lalami i la ucraïnesa Yevgenia Kryvoruchko es va adjudicar el títol de dobles del Ciutat de Mollerussa, derrotant en una gran final a les russes Aminat Kushkova i Olga Panova. El resultat definitiu va ser de 6-3 i 7-6 (10-8).

Durant més d’una setmana Mollerussa va ser una de les capitals europees del tennis femení. Al llarg d’aquesta dècada ?el torneig ha arribat aquest any a la seva onzena edició? la capital del Pla d’Urgell ha estat punt de referència gràcies al gran treball del Club Tennis Mollerussa, un aspecte reconegut tant per les participants, els entrenadors, la Federació com per les institucions esportives i polítiques.

Share