Notícies

EL BARCELONA OPEN BANC SABADELL PRESENTA L’EDICIÓ DEL 70 ANIVERSARI

El Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó ha presentat la seva edició del 70 aniversari en un acte molt especial al Castell de Montjuïc. El torneig es disputarà del 15 al 23 d’abril a les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 i tornarà a ser l’esdeveniment esportiu anual més gran de la capital catalana. L’organització del torneig està treballant per celebrar els 70 anys d’història amb una edició molt especial que comptarà amb la participació ja confirmada de Rafa Nadal, dotze vegades campió a Barcelona, i de Carlos Alcaraz, vigent defensor del títol. Ambdós saben el que és arribar al cim del tennis mundial i aspiren a continuar fent història sobre la terra del RCTB-1899.

La presentació del Barcelona Open Banc Sabadell s’ha celebrat en un escenari espectacular dins del Castell de Montjuïc, un dels símbols més emblemàtics de la ciutat i un dels museus més visitats de Catalunya. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; juntament amb la del president del RCTB-1899, Jordi Cambra; del CEO del torneig, Xavier Pujol; del director del torneig, David Ferrer; el president del Banc Sabadell, Josep Oliu; del president editor de Grup Godó, Javier Godó, Conde de Godó i de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula. També han participat com a convidats a l’acte la Copa América de vela, que se celebrarà a Barcelona l’any 2024 i el campió mundial xocolater Lluc Crusellas, que farà la “creació” de celebració del 70 aniversari.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha destacat el gran treball d’anys i en equip juntament amb l’RCTB-1899 i el Grup Godó, destacant la confiança de l’entitat en “aquest torneig de projecció nacional i internacional, que torna a posar a Barcelona en el focus com a ciutat oberta i vibrant al voltant dels millors valors de l’esport”. Així mateix, Oliu ha assegurat que el Grup Banc Sabadell se sent “completament identificat amb els valors del tennis, on l’esforç personal, la superació i la persistència són claus”. A més a més, ha volgut posar en valor la iniciativa solidària ‘Aces Solidaris’. Un any més, Banc Sabadell donarà visibilitat a la gran feina de tots aquells que de manera desinteressada estan centrats en cuidar els altres”, ha remarcat.

Un cartell de luxe

Rafa Nadal tornarà al club que el va créixer com a tenista (forma part del RCTB-1899 d’ençà que competia en categoria infantil) per continuar ampliant la seva llegenda en un torneig que ha guanyat dotze vegades (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2016, 2017, 2018 i 2021). Barcelona és casa seva i la Pista Central porta el seu nom (Pista Rafa Nadal) des de 2017. En el seu palmarès acumula 92 títols i està empatat amb Novak Djokovic com a tenista masculí amb més trofeus de Grand Slam amb 22. Per la seva banda, Carlos Alcaraz és el jugador amb major futur del circuit i als seus 19 anys ja ha sigut capaç d’arribar fins al número 1 del rànquing ATP, sent el més jove de la història en aconseguir-ho. En el seu palmarès acumula set títols, entre ells l’US Open 2022. Aquest any ja ha guanyat l’ATP 250 de Buenos Aires i arriba a Barcelona per a defensar el seu triomf aconseguit l’any passat davant Pablo Carreño.

Un referent en sostenibilitat

Un any més, el torneig seguirà amb la seva aposta per la cura del medi ambient amb un ambiciós pla de sostenibilitat que és referent a nivell mundial en esdeveniments esportius. L’edició passada, el torneig va rebre la certificació AENOR Huella de Carbono CO2 Validada, acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. Un reconeixement que s’uneix al certificat ISO 20121 rebut l’any 2018 i al títol rebut per Barcelona Biosphere en 2019 amb la distinció al compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat.

Punt de trobada i projecció internacional

El Barcelona Open Banc Sabadell tornarà a ser aquest any el principal punt de trobada per a fer negocis i l’escenari per a tancar acords que impulsin a la ciutat de Barcelona a escala internacional. Durant nou dies, l’Hospitality del torneig reunirà als principals grups empresarials, polítics, socials, culturals i esportius del país. Un impuls que també es farà des del punt de vista social, amb nombroses iniciatives solidàries per a millorar la vida dels que més ho necessiten.

 

Share