Notícies

V Jornada Tècnica d'Actualització. – Godó 2012

El passat dissabte 21 d’abril  es va celebrar a les instal·lacions Reial Club de Tennis Barcelona-1899 la V Jornada d’actualització per a tècnics de tennis. Hi van assistir al voltant de 60 entrenadors i entrenadores provinents de diferents clubs, escoles i federacions, tant catalans com de fora de Catalunya.

A la inauguració de la Jornada hi va participar el President de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro, i el senyor Manolo Pich, de la Junta Directiva del RCTB-1899.

Els ponents que van iniciar la jornada d’actualització van ser els doctors Ángel Ruiz Cotorro (Responsable dels serveis mèdics de la RFET i de la Clínica Mapfre de Medicina del Tennis) i Jaume Vilaró (Cirurgià de la Clínica Mapfre de Medicina del Tennis), els quals van tractar la patologia del Maluc i el Síndrome del colze del tenista.

La primera taula rodona la van desenvolupar els doctors Oscar García (Responsable dels serveis mèdics de la RFET) i Jorge Amilibia (Secretari del Comitè Nacional Antidopatge de la RFET). Els temes a tractar eren la Reanimació cardiopulmonar sobre el terreny i la situació actual del Dòping en el tennis.

Seguidament van realitzar la ponència el doctor Jaime Fernández (Preparador físic de jugadors d’alta competició), Rafael Maldonado i Alberto León (Director tècnic i recuperador del Centre d’alt rendiment Novaelite) i Xavi Segura (Encordador de l’equip Nacional de Copa Davis). Els temes que van desenvolupar van ser les tendències de treball en la preparació física del tennis, la tecnologia aplicada a la prevenció i recuperació de lesions i la influència dels materials com a mesura preventiva, respectivament.

A continuació, es va desenvolupar un bloc que tenia com a tema principal les consideracions a tenir en compte en l’ensenyament i l’entrenament de la tàctica en jugadors de tennis. Josep Campos (Director de l’Àrea i Docènciai Recerca de la FCT) va desenvolupar una presentació sobre el treball de la tàctica en el Minitennis, seguit de Karim Perona (Director de l’escola de tennis del RCTB) qui va tractar sobre la tàctica en el tennis femení d’alta competició). L’últim ponent d’aquest bloc va ser Galo Blanco (Exjugador professional) qui  va parlar sobre la tàctica en jugadors en actiu al circuit de l’ATP.

Per últim, Miguel Crespo (Director del Departamento de Desarrollo e Investigación de la ITF) va realitzar una presentació sobre el treball en equip en les Escoles de Tennis i David Sanz (Director de l’Área de Docencia e Investigación de la RFET) va tractar sobre les propostes d’innovació aplicades a la gestió d’escoles de tennis.

Share