Notícies

CONSENS DEL SECTOR ESPORTIU PER LA NOVA LLEI DE L’ESPORT I L’ACTIVITAT FÍSICA

El Govern, les federacions esportives catalanes, promotores de la ILP, i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han tancat un acord en la primera fase de negociacions per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una nova llei de l’Esport, i ara incorporaran tota la resta del sector esportiu de Catalunya. En aquesta nova fase, es crearà un grup de treball on s’afegiran esmenes de diferents agents del sector a la ILP, que serà el vehicle per a la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física.

Ampli consens
Amb tot, la Generalitat de Catalunya ha acollit aquest matí tots els representants del sector esportiu per avalar l’acord assolit entre ells per la nova llei de l’Esport de Catalunya. La Consellera de la Presidència, Elsa Artadi, s’ha mostrat satisfeta per “la feina feta, la que encara queda per fer i la implicació de tot el sector” i ha destacat que en “pocs àmbits podem assolir tant consens. Amb el vostre esforç, aconseguirem la millor llei possible pel millor país possible”. La Consellera ha insistit que “la llei ha de garantir el dret de la ciutadania a practicar esport i activitat física” i ha assegurat que serà “una llei de país, una llei del segle XXI, una llei pel futur de Catalunya”.

A partir d’aquest acord, negociat des del mes de juliol, es treballarà amb tots els agents per incorporar les seves reivindicacions amb l’objectiu d’arribar a un text definitiu amb un ampli consens. D’aquesta manera, els Consells Esportius, el món municipal, Indescat, Gestiona, el Coplefc i el món universitari podran afegir esmenes a l’acord. Aquesta nova fase s’allargarà fins al setembre, quan es presentarà un document propi per negociar amb els grups parlamentaris.

Més finançament
L’acord del Govern, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i els promotors de la ILP recull, com un dels elements més destacats, un finançament estable i independent per a les entitats sense ànim de lucre i el seu enfortiment, i la modernització del sector.

 

154.492 signatures
L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ja ha validat el procés de recollida de signatures i ho ha comunicat a la comissió de control del Parlament. Ara, els promotors de la ILP esperen que el tràmit parlamentari comenci abans de l’estiu amb la idea que aquest 2019 s’aprovi la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya.

NOTA DE PREMSA: UFEC

190318_ILP_Consens sector

Share