La Federació / Club de Tennis de La Salut

 

El Club Tennis de La Salut va ser fundat el 8 de juny de 1902 per un grup d’esportistes, a partir del Club Social La Salut, creat poc abans, el 1899. El nom original de l’entitat va ser Salut Sport Club. Juan Galobart va ser el primer president, i Eusebio Güell, compte de Güell, va ser nomenat president honorífic. Per construir les seves instal·lacions van aconseguir uns terrenys de la masia de Can Xipreret, a la muntanya de Collserola. En els seus inicis, a més del tennis, també es practicava el futbol, sent un dels pioners d’aquest esport a l’estat.

Al llarg dels anys l’entitat ha anat adoptant diversos noms, com Asociación de Propietarios Sport Club, Club Deportivo de La Salud i Club Tenis de La Salud, abans d’adoptar l’actual: Club Tennis de La Salut.

D’aquesta entitat també destaca la creació de l’escola de tennis el 1959. En ella s’han format alguns dels principals tennistes catalans com Beto Martín o Àlex Corretja, a més de Manuel Orantes  o Conchita Martínez. De fet, el CT La Salut és l’únic club del món que té dos campions de la Copa Màsters, Manolo Orantes (1976) i Àlex Corretja (1998).

Al llarg de la seva història, el club també ha obtingut diverses distincions: la Creu de Sant Jordi, la medalla d’or al Mèrit Esportiu, i també va ser guardonat com a Club Forjador de l’Esport Català i de la història esportiva de Catalunya.