Notícies

CELEBRAT EL XIV TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA DE TENNIS PLATJA

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Plata (TICB) – Sand Series Barcelona 2022 ja coneix els guanyadors de totes les categories que s’han jugat. El torneig, disputat del 25 al 29 de maig al CEM Vall d’Hebron, ha comptat amb la participació de més de 200 jugadors i jugadores de 15 nacionalitats diferents, entre ells el top-10 tant del rànquing mundial masculí com el femení, només amb l’excepció de Burkamin (1) per Covid i Tommaso Giovannini (4) per lesió, que a última hora van haver de donar-se de baixa del torneig.

El dissabte 28 es varen jugar les grans finals de la competició, les categories ITF de dobles masculí i femení. En el quadre masculí, Michelle Cappelletti i Ramos Viera, els segons cap de sèrie del campionat, van derrotar a la final als brasilers Allan Oliveira i Thales Santos, números onze i catorze del rànquing mundial respectivament, per 7-5 i 6-2. Abans, en la semifinal, l’espanyol i l’italià s’havien imposat en un altre partit competit a Andre Baran i Theo Irigaray, els tercers favorits, per 7-5 i 6-3. Amb aquest triomf, aconsegueixen el segon títol d’aquest any conjuntament, ja que van guanyar el Sand Series de Des Brisants i el BT200 de Campinas. Cappelletti, número sis del món, és bicampió mundial i tres cops guanyador de l’europeu. L’espanyol, número 2 del món, és campió del món i té dos Sand Series més en el seu palmarès. Amb aquesta victòria a Barcelona, es treuen l’espina de l’anterior torneig, on van perdre a la final del Sand Series de Las Palmas de Gran Canaria contra Nicolas Gianotti i Mattia Spoto.

En la prova femenina, les número u, Giulia Gasparri i Ninny Valentini, van complir amb els pronòstics i es van imposar a la final a Flaminia Daina i Rafaella Miller, les segones favorites, per 6-2 i 6-1. En les semifinals, les italianes havien guanyat a Sofia Cimatti i Nicole Nobile per 6-3 i 7-5. Amb aquesta victòria, les italianes aconsegueixen el quart títol de l’any després d’emportar- se la setmana passada el Sand Series de Gran Canaria, i guanyar el BT400 de Balneario Camboriu i el BT200 de Santos. Gasparri és tricampiona del món, i tres cops campiona d’Europa. Valentini, per la seva banda, és campiona del món i d’Europa, i ja havia guanyat aquest torneig en dues ocasions (2018 i 2019).

Després de les dues finals es va dur a terme  la cerimònia d’entrega de premis, que va comptar amb la participació de Josep Marc i Claret, representant territorial de la província de Barcelona de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; Paolo Seranto, Beach Tennis leader de Decathlon i Sandever; Elena San Martín, vocal de la junta directiva de la RFET; i Alba Gamell, directora del torneig, responsable de tennis platja de la junta directiva de la FCT i presidenta del Beach Tennis Barcelona, organitzadors del torneig.

El diumenge 29 va ser el torn per la categoria mixta, Under -18 i l’Open Nacional. En la mixta, Álvaro García i Daniela Rodríguez van aconseguir el títol després de derrotar a l’espanyola Ganesha Diaz i el francès Charles Blais en el decisiu súper tie-break (6-1, 4-6, 10-2). En el júnior, Ivan Delgado i Álvaro Garcia ho van tenir més fàcil. Van derrotar a Alejandro Alcalá i Valentin Volpe per 6-4 i 6-2. En el nacional femení, Mireia Rebull i Ana Salas es van imposar en la final a Martina Llobet i Júlia Llobet per 6-3 i 6-1. Per últim, en el masculí, Samuel Bosch i Xavier Bosch van proclamar-se campions després de derrotar a Martí Grau i Eduard Batlles per un ajustat 7-5, 4-6 i 10-3.

La valoració del torneig ha estat molt positiva. La categoria internacional de la competició, juntament amb el gran atractiu de Barcelona ciutat, va garantir des d’un inici la presència dels millors jugadors i jugadores del rànquing mundial a casa nostra. A més, aquest any ha fet un pas endavant convertint-se en un Sand Series, l’equivalent als Grand Slams en tennis, i tenir una dotació econòmica de 35.000 dòlars pels guanyadors.

Aquest torneig, una de les grans cites del circuit mundial de tennis platja del Beach Tennis World Tour de la ITF i que ha estat retransmès per Esport Plus TV, ha estat possible gràcies a l’aliança entre el Club Beach Tennis Barcelona i la Federació Catalana de Tennis, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis, així com tots els patrocinadors del torneig.

Share