Notícies

CELEBRADA LA 40ª EDICIÓ DE LA DIADA DEL TENNIS CATALÀ

El divendres 3 de juny es va celebrar la 40a edició de la Diada del Tennis Català a les instal·lacions del Reial Club Polo de Barcelona, després de dos anys i mig sense poder-la celebrar per la pandèmia. Va ser una gran oportunitat per posar en valor la força del conjunt del Tennis Català, amb més de 260 persones representants de clubs catalans.

Javier Moreno, responsable de la secció de tennis de la junta directiva del Reial Club de Polo de Barcelona, va ser el que va donar la benvinguda a tots els assistents. En el seu discurs va remarcar tot el treball que estan fent pel seu club i va destacar la paraula que els defineix: Compromís. “Compromís per fomentar els valors de l’esport, compromís amb la nostra ciutat i el territori per difondre els valors de Barcelona i Catalunya a tothom a través dels nostres esdeveniments esportius, compromís amb la societat a través de la nostra fundació per ajudar a col·lectius que ens necessiten, i compromís amb l’esport en general apostant per l’organització d’esdeveniments en totes les categories perquè puguem gaudir tant dels esportistes amateurs com professionals”.

Seguidament, va agafar la paraula Josep Maldonado, president d’Esport Solidari Internacional. Va agrair a la Federació Catalana de Tennis el “suport solidari que dona a l’entitat que jo represento i al món solidari en general”. Després del seu discurs, Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, li va fer entrega d’una placa commemorativa en reconeixement a la seva feina solidària mitjançant l’esport.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, tampoc es va voler perdre la cita. Aquest va tenir paraules de reconeixement a Jordi Tamayo, que “va agafar la Federació amb una situació molt complicada a causa de la crisi del 2008 i ara la seva junta ha aconseguit, a través de molts sacrificis i amb una determinació excepcional, fer un gran sanejament i capgirar la situació. Heu d’estar orgullosos del president que tenim i de la feina que ha fet”. Per la seva banda, Lourdes Revetllat, secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, va subratllar la bona salut que té el tennis a Catalunya.  “Aquests més de 200 clubs repartits pel territori i les més de 20.000 llicències fan de la Federació de tennis una de les més potents i vives del nostre sistema esportiu”.

L’últim en parlar va ser Jordi Tamayo, que va fer un repàs del seu mandat explicant d’on veniem, on som ara i on volem anar. Tamayo va voler donar les “gràcies a tots per fer possible que el tennis català sigui viu, però sobretot perquè tinguem l’oportunitat de compartir aquests moments. Som el motor del tennis espanyol i, perquè no, també de l’internacional”.

Després de tots els parlaments inicials, va ser moment de retre un reconeixement especial a Josep Ferrer i Peris, qui fou president de la FCT des del 1981 fins el 2008, i que ens va deixar el desembre del 2020. Durant els gairebé 30 anys de mandat, Ferrer i Peris va modernitzar la gestió de la Federació i la va consolidar com a entitat de referència en l’àmbit estat. Tanmateix, la va convertir en pionera a nivell internacional i va ser la generació daurada del tennis català.

Finalment, després de retre reconeixement als Campions de Catalunya per equips dels anys 2020 i 2021, va ser el moment d’homenatjar a Tommy Robredo, que aquest any ha deixat el circuit professional després d’una llarga i exitosa trajectòria.  “És una persona que ens fa sentir orgullosos del tennis català. Esperem i desitgem que els nens i nenes s’emmirallin en ell perquè estic segur que el futur del tennis català amb persones com ell és prometedor”, va dir Jordi Tamayo abans que el protagonista de l’homenatge també digues unes paraules. “Vull animar a tots els clubs que intenteu ajudar al 100% a les joves promeses com a mi em van ajudar en el seu dia els clubs i la pròpia FCT. Perquè si en el futur algun d’aquests jugadors pot arribar al circuit, serà un plaer per tots nosaltres, i tan de bo puguin portar el Tennis Català a tot el món, que és a on volem estar”, va concloure Tommy Robredo.

Share