CELEBRADA LA 1a EDICIÓ DEL ITF FEMENÍ DEL POLA GIVEROLA

Tossa de Mar va acollir la primera edició del torneig internacional de tennis femení ITF Pola Giverola. Aquest torneig, disputat del 30 d’abril fins al 8 de maig i dotat amb 25.000 dòlars en premis, va comptar amb la presència de 60 jugadores de 20 països, entre elles les catalanes Marina Bassols (RCTB1899) i Clàudia Hoste, i la mallorquina Rosa Vicens (RCTB1899). Marina Bassols en dobles, i Rosa Vicens en el quadre individual, es van proclamar campiones d’aquesta primera edició.

Per una banda, Bassols, va caure als quarts de final en un partit molt igualat contra la romanesa Ioana Loredana Rosca. Va cedir per 6-4, 3-6 i 6-4 en 2h i 48 minuts de lluita. Abans s’havia imposat a primera ronda a l’altra catalana del quadre, Clàudia Hoste (6-3, 6-2) i, en segona, a la turca Berfu Cengiz per 6-4, 3-6, 1-6. Més bé li va anar a la gironina la seva participació en el quadre de dobles, on va quedar campiona, precisament, amb Rosca. Es van desfer en la final d’Ivonne Cavallé i Celia Cervino per 7-5 i 6-0.

En el quadre individual, la mallorquina Rosa Vicens va guanyar el torneig en vèncer a la final a la sud-africana procedent de la prèvia Isabella Kruger per 7-5 i 6-3. La mallorquina de 21 anys ja té set títols entre les seves mans, tot i que aquest, pel premi i allotjament, és el més important que ha aconseguit fins ara.

L’ITF Pola Giverola va inaugurar el circuit Costa Brava de Girona de tennis femení. L’ITF Sol Gironès Circuit de la Bisbal (del 8 al 15 de maig) i l’ITF Platja d’Aro (del 16 al 22) completaran el circuit.

Tennis. ITF Pola Giverola. Ioana Loredana Roscca i Marina Bassols, campiones de dobles